Ne vom întoarce într-o zi! Avem mare nevoie de Fotbal!

Ne vom întoarce într-o zi, vom striga iar pe stadioane, vom plânge și ne vom bucura pentru echipa noastră favorită! O radiografie a situației actuale din fotbalul mondial.

Foto: Vladimir Shtanko / Anadolu Agency / Hepta / Sport Pictures

Pandemia de Corona a reușit sa oprească planeta și să ne țină izolați în case, iar zilele astea multe, petrecute în carantină, ne fac să bocim după viața de dinaintea „holerei”.

Fotbalul a redus și el substanțial puterea motoarelor, putem număra acum pe degetele de la o mână țările în care competițiile interne se desfășoară într-un ritm normal.

Așa cum am amintit într-un articol anterior, această întrerupere a sportului rege este cea mai lungă de la al doilea război mondial încoace.

Înainte de pandemie, nimeni nu s-ar fi gândit la o astfel de situație. Fotbalul face parte din viața de zi cu zi și îl mâncăm pe pâine, fie la sintetic cu băieții, fie din confortul canapelei, fie din tribună!

Cum ne domolim setea de fotbal

Dacă mi-ai fi spus acum 3 luni că fotbalul va lua o pauză atât mare, nu cred că aș fi pierdut vreo secundă să procesez informația asta și probabil că te-aș fi considerat nebun. Dar uite că imprevizibilul a venit, iar acum cotrobăim în disperare pe internet și „rupem” youtube-ul în două pentru a ne domoli setea de fotbal.

Perioada asta ne-a învățat că fotbalul sau sportul, în general, ne este indispensabil. Avem nevoie de fotbal, pentru că este un fenomen social extraordinar de răspândit și pentru că noi, în natura noastră, suntem construiți să socializăm… Sportul rege merită premiul pentru cel mai bun ambasador al socializării.

Vorba unui prieten: „Dacă vrei să împaci doi oameni, dă-le o minge de fotbal!”

Vezi și:   CSM București, la două meciuri de un nou trofeu al Ligii Campionilor! 

Iată cum văd eu că vor sta lucrurile în fotbal după ce trec „toate rănile apărute de la intrarea criminală cu talpa” a pandemiei de corona asupra planetei.

Cred ca până nu vom avea un vaccin sau un tratament împotriva Covid-19 va fi foarte greu să ne raportam la fotbal așa cum o făceam înainte de pandemie.
Va trebui să treacă destul de mult timp pentru a vedea din nou stadioanele pline, să trăim emoția de acolo, din tribună, exact de la locul faptei!

ne vom intoarce
FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Cluburile de fotbal vor fi nevoite să se reinventeze, să vină cu idei noi de marketing, să găsească modalități noi pentru comunicarea cu fanii, să îi țină pe aceștia conectați.

FIFA, UEFA, federațiile de fotbal, ligile profesioniste, cluburile sunt acum obligate să găsească și să impună reguli și măsuri de organizare foarte stricte, pentru a proteja jucătorii și toate persoanele implicate în desfășurarea activităților sportive.

Italienii vor să înceapă la finalul lui mai sau începutul lui iunie!

Colegii de la Gazeta Sporturilor au relatat într-un articol amplu că Italia, țara europeană cea mai afectată de COVID-19, cu aproape 25.000 de persoane decedate,  se gândește la reluarea fotbalului! Federația Italiană a inițiat discuţii cu structurile sanitare ale guvernului italian pentru a obţine aprobarea de repornire a fenomenului!  Fie la finalul lunii mai, fie în iunie.

ne vom intoarce
Foto: juventus.com

A fost definitivat un document, un ghid al reîntoarcerii la fotbal, care trebuie semnat de toate cluburile. Acesta prevede măsuri draconice în cea ce privește buna  desfășurare a întregii activități pe care cluburile o susțin în cadrul antrenamentelor și competițiilor!

Este foarte probabil ca acest document să devină un reper pentru majoritatea țărilor din Europa. Raportul conține măsuri incredibile și cred că, în contextul dat, ele sunt de înțeles și foarte bine conturate. Asta pentru a nu întâmpina din nou cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul jucătorilor și a celor ce ajută în organizarea evenimentelor fotbalistice.

Vezi și:   A scăpat de descalificare și a învins. Begu, în turul III la Roland Garros

Sincer, îmi doresc foarte mult să se dea drumul la fotbal cât mai curând, dar este nevoie de un efort de resurse materiale și umane imens pentru ca asta să se întâmple.

Eu cred că nu vom vedea prea curând fotbal, cu atât mai mult cu cât unele țări iau în calcul suspendarea competițiilor și deschiderea lor începând cu luna septembrie.

Regele Hagi declara într-un interviu că fotbalul fără spectatori este ca o miuță pe maidan. Totuși, în perioada asta, sunt sigur că un meci fără spectatori ne-ar face sa avem pielea de găină, mai ales după toată perioada asta de secetă fotbalistică.

Ne vom întoarce!

Fotbalul și întreaga lume intră într-o nouă etapă. O etapă a provocărilor, de unde, sunt sigur, vom ieși cu capul sus.

În încheiere o să las aici câteva rânduri din poezia „Ne vom întoarce într-o zi”, scrisă de poetul Radu Gyr. Versurile radiografează perfect dorința noastră de a simți din nou emoția unui meci de fotbal:

„Ne vom întoarce într-o zi,
Ne vom întoarce neapărat.
Vor fi apusuri aurii,
Cum au mai fost cînd am plecat.

Ne vom întoarce neapărat,
Cum apele se-ntorc în nori,
Sau cum se-ntoarce, tremurat,
Pierdutul cântec pe viori”

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...