România speră să ajungă la Mondialul de handbal după victoria la limită cu Cehia

România speră să ajungă la Campionatul Mondial masculin de handbal din 2025 după victorie la limită cu Cehia, 31-30 (15-11), în turul barajului de calificare. Tricolorii au condus în repriza secundă și la 7 goluri!

Partida disputată cu casa închisă la Baia Mare, în sala Lascăr Pană, a avut două două părți distincte.

În prima repriză, tricolorii au remonat de la 3-5 și 4-6, reușind să revină în ultimele minute și să intre la cabine cu un avantaj de patru goluri: 15-11.

În partea secundă, România a condus și la 7 goluri diferență, 22-15, dar şi-a pierdut ritmul bun de joc şi concentrarea în ultimele 10 minute, permițând Cehiei să se apropie la un singur gol.

S-a terminat 31-30 și calificarea se va decide în meciul retur, programat la Brno (Cehia), în data de 12 mai.

Principalii marcatori ai partidei au fost Grigoraş, 9 goluri, Buzel și Dedu, câte 5 goluri, pentru România, respectiv Piroch, 9 goluri, Sterba și Klima, câte 6 goluri, pentru Cehia.

Lotul României pentru „dubla” cu Cehia: Ionuţ Iancu, Dan Vasile (portari), Dan Racoţea, Daniel Stanciuc, Tudor Botea, Andrei Drăgan, Călin Căbuţ, Gabriel Ilie, Andrei Buzle, Nicolae Ungureanu, Demis Grigoraş, Ionuţ Nistor, Alexandru Andrei, Roland Thalmaier, Denis Vereş, Călin Dedu, Zavi Dumitrana, Robert Nagy, Dragoş Hanţaru şi Liviu Caba.

România a participat ultima oară la CM în 2011

Campionatul Mondial din 2025 va avea loc în Croaţia, Danemarca şi Norvegia, între 14 ianuarie – 2 februarie.

La turneul final, Europa are disponibile 11 locuri prin intermediul calificărilor, fiind calificare deja cele trei naţiuni gazdă, alături de Franţa, Germania, Suedia (de la CE 2024). La turneul final vor evolua 32 de echipe.

Vezi și:   Naționala de tineret se va bate pentru locurile 5-8

În celelalte baraje din zona europeană se duelează Lituania – Ungaria, Italia – Muntenegru, Grecia – Olanda, Spania – Serbia, Insulele Feroe – Macedonia de Nord, Slovenia – Elveţia, Portugalia – Bosnia şi Herţegovina, Islanda – Estonia, Polonia – Slovacia şi Georgia – Austria.

Cvadruplă campioană mondială în anii 1961, 1964, 1970 şi 1974, naţionala tricoloră a mai cucerit și o medalie de bronz, în 1990.

După 1989, tricolorii au participat doar de cinci ori la Campionatul Mondial: 1990, 1993, 1995, 2009 și 2011.

Sursa foto: EHF

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...