Abracadabrant: Rwanda a interzis vrăjitoria în fotbal! VIDEO

E abracadabrant de oficial! Rwanda a interzis vrăjitoria în fotbal. Decizia a fost luată pe 25 decembrie 2016 după ce la partida dintre Mukura Victory și Rayon Sports s-au petrecut lucruri bizare.

abracadabrant
Credit foto: spiegelonline.de

La mijlocul meciului, atacantul gazdelor, care până atunci ratase exasperant, a strecurat un fel de amuletă sub bara dreaptă a porții adverse. A fost apoi fugărit de portarul advers, dar a scăpat doar cu un cartonaș galben. Ritualul a dat roade. La puține minute după acest episod, Moussa Camara a marcat.

Rayon Sports a făcut plângere la federație, susținând că jucătorii de la Mukura au recurs la vrăjitorie și și-au creat, astfel, un avantaj lipsit de fairplay. Conducătorii fotbalului rwandez au analizat „cu grijă” toate mărturiile și au decis că nu se mai poate continua așa.

Existau antecedente. În urmă cu doi ani, Bul F.C. dăduse afară trei jucători importanți (pe golgetherul Patrick ‘Crespo’ Asiku, pe vice-căpitanul Herbert Kakande și pe Asuman Bajampola), care erau bănuiți că practică magia neagră.

Așadar, chiar în ziua în care creștinii sărbătoreau Crăciunul, FRF a decretat: de acum încolo, fotbaliștii care se vor face vinovați de fapte de vrăjitorie vor primi o suspendare de 3 etape și vor fi amendați cu 100.000 de franci rwandezi (aproximativ 117 euro). Un antrenor va fi suspendat 4 etape și amendat cu 200.000 de franci rwandezi (aproximativ 234 de euro).

Dacă suspiciunea va plana asupra unei întregi echipe, iar vina va fi dovedită (?!), respectiva echipă va pierde meciul la masa verde și va plăti o amendă de 500.000 de franci rwandezi (aproximativ 587 de euro).

„Vrăjitoria nu numai că este o amenințare la adresa fotbalului, dar strică și imaginea țării în lume”, a considerat Vedaste Kayiranga, omologul lui Răzvan Burleanu.

Trebuie să recunoaștem, abracadabrant, că este o măsură bună. Nu cumva Șumudică i-a făcut vrăji lui Reghecampf de nu joacă Steaua nimic? Rugăm FRF-ul nostru să facă niște săpături (prin cimitirele din Giurgiu).

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...