Cine a fost cel mai mare fotbalist din toate timpurile, Pele?

Dilema asta a fost dintotdeauna, cine e cel mai mare jucător din toate timpurile? Pele, Maradona, Zidane, acum Messi sau Ronaldo. Noi încercăm să vi-i prezentăm pe toți 5, iar voi urmează să votați la final.

peleÎncercând să prindă pe turnantă cele trei  mari campionate – Bundesliga, Premier League şi Ligue 1 – care au bifat deja o etapă sau două, primele meciuri din Serie A şi La Liga bat la uşa weekendului, aprinzând torţele suporterilor.

Cele cinci mari campionate ale Europei promit, aşa cum ne-au obişnuit, o mulţime de surprize ce vizează, cu precădere, bulversarea predicţiilor sau confirmarea aşteptărilor. Şi pentru că fotbalul urmează să ne acapareze mare parte din preocupări, vă invităm într-o călătorie în lumea legendelor care au făcut istorie în acest sport şi să încercăm să alcătuim împreună un Top 5 al celor mai mari fotbalişti din lume.

Pentru prima propunere am făcut o călătorie lungă, traversând Atlanticul până la Três Corações, Brazil, localitatea în care Edson Arantes do Nascimento – Pelé, pentru prietenii de joacă –  avea să vadă lumina zilei, la 23 octombrie 1940.

Cariera lui Pelé a fost fulminantă. Dezvoltându-şi talentul rudimentar pe străzile din Bauru, unde juca fotbal cu ciorapi umpluţi cu cârpe, Pelé  este cooptat în echipa de juniori a echipei naţionale de către Waldemar de Brito, urmând ca la 15 ani să semneze primul contract de fotbalist profesionist cu Santos, iar la 16 ani să fie cooptat în echipa de seniori a naţionalei braziliene. Prima mare pagină a istoriei acestui sport tocmai începea să se scrie…

Pelé şi-a lăsat amprenta peste anii 50-70, jucând peste 600 de meciuri în tricoul lui Santos şi 56 pentru Cosmos New York. El a câştigat, la doar 17 ani, Campionatul Mondial din Suedia 1958, apoi pe cele din Chile 1962 şi Mexic 1970 și a marcat 1281 goluri în 1363 de meciuri, din care 77 pentru echipa naţională. Pele figurează în Guiness World Records ca jucătorul care a marcat cele mai multe goluri, de-a lungul carierei, dar a fost şi cel mai bine plătit sportiv din lume pentru acea perioadă.

Aşadar, să bifăm o primă poziţie în acest top, urmând ca la viitoare întâlnire să facem cunoştinţă cu altă mare legendă a fotbalului mondial, care a făcut istorie la Napoli şi la echipa sa naţională.

Cine a fost cel mai mare fotbalist din toate timpurile?

Rezultate

Credit foto: sketchoholic.com

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...