TOP 25 cei mai „comerciali” sportivi ai planetei! Fotbaliștii „fac legea”

Top 25 cei mai „vandabili” sportivi ai planetei a fost realizat de Nielsen Global Connect, cu ajutorul unei metodologii denumite „Cadrul de selecție și măsurare a influenței”.

top 25
Credit foto: https://50mm.sportspromedia.com/

Această metodologie are ca fundament o bază foarte mare de date, acumulată de pe rețelele sociale, care generează un scor de influență, format din patru elemente cheie: relevanță, acoperire, revenire și rezonanță.

Mai exact, se bazează pe reacțiile internauților în raport cu postările acestor mari sportivi: dacă apreciază conținutul, dacă are o răspândire mediatică pe măsură, dacă provoacă fanii să revină pe pagină sau dacă aceștia rezonează la gândurile și creațiile autorilor.

Conceptul a fost creat pentru a monitoriza cu acuratețe eficacitatea campaniei sociale. Cadrul încorporează o serie de performanțe și indicatori legați de sponsorizare, cum ar fi: interesul social, implicarea în conținut, creșterea bazei de fani în timp, valoarea media și performanța, conținutul de marcă împotriva conținutului organic.

Pentru această listă, în ultimele 12 luni, au fost urmărite conturile de Instagram ale  peste 6000 de sportivi din 21 de sporturi din întreaga lume.

Top 25 cei mai marketabili sportivi din lume:

Așa cum foarte bine se poate observa, fotbaliștii/fotbalistele ocupă mai mult de jumătate de top, cu 13 prezențe. Primele două locuri sunt disputate, exact ca pe terenul de fotbal, între cei doi rivali Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, care au adevărate „batalioane” de specialiști în comunicare, iar rezultatele sunt pe măsură.

În același timp, surprinde ascensiunea neașteptată a jucătoarei de tenis din Statele Unite ale Americii, Coco Gauff, care la doar 16 ani a reușit să-și creeze drum într-un grup atât de select, fără să fi câștigat vreun turneu important la senioare. Tânăra americancă este considerată urmașa Serenei Williams.

Vezi și:   Lista sportivilor de mare perspectivă U23 din România. Cine ia medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo?

În acest top nu figurează niciun sportiv român, nici măcar jucătoarea de tenis Simona Halep, câștigătoare a turneelor de Grand Slem de la Roland Garros și Wimbledon, care dispune de o popularitate imensă la nivel global. Constănțeanca este urmărită pe Instagram de 1.6 milioane de utilizatori, fiind de departe pe prima poziție în topul sportivilor români.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...