„Cel mai mare şoc al vieţii mele”. Simona Halep, testată pozitiv!

„Cel mai mare şoc al vieţii mele”, a transmis Simona Halep pe Instagram, după ce a fost testată pozitiv. Substanța interzisă cu care a fost depistată la un control antidoping se numește Roxadustat.

Foto: Mustafa Yalcin / Anadolu Agency / Hepta / Sport Pictures

„Astăzi începe cel mai dificil meci din viaţa mea: o luptă pentru adevăr. Am primit notificare că am fost testată pozitiv pentru o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, lucru care a venit ca cel mai mare şoc al vieţii mele”, a scris Halep pe Instagram.

„În toată cariera mea, ideea de a trişa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte şi este total împotriva valorilor cu care am fost educată. În faţa unei situaţii aşa de nedrepte, mă simt confuză şi trădată”, a precizat sportiva din România.

Agenţia Internaţională de Integritate în Tenis (ITI) a anunţat că Simona Halep a fost suspendată provizoriu, ca urmare a depistării pozitive cu o substanţă interzisă.

„Proba a fost împărţită în două şi analiza ulterioară a conţinut FG-4592 (Roxadustat), care este pe lista 2022 a substanţelor interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA)”, a precizat într-un comunicat Agenţia Internaţională de Integritate în Tenis.

Simona Halep: „Este vorba de onoare”

„Voi lupta până la sfârşit pentru a dovedi că nu am luat conştient substanţa interzisă şi am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieşi la iveală. Nu este vorba aici de trofee sau de bani. Este vorba de onoare şi de povestea de iubire pe care o am cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a afirmat Simona Halep.

În vârstă de 31 de ani, Simona Halep, 9 WTA, a fost testată pozitiv la US Open 2022, potrivit Agenţiei Mondiale Antidoping.

Vezi și:   Fiți ca Irina Begu!

În turneul de Mare Șlem de la New York, românca a fost învinsă în primul tur, scor 2-6, 6-0, 4-6, de ucraineanca Daria Snigur.

Roxadustat, un medicament antianemie

Roxadustat este un medicament antianemie, un inhibitor al prolil-hidro-xilazei HIF care crește producția endogenă de eritropoetină și stimulează producția de globulină și celule roșii din sânge.

Eritropoetina este pe lista dopajului în sportul de performanţă pentru că ajută la creşterea volumului sanguin, a eritrocitelor şi hemoglobinei pentru a creşte capacitatea de transport a oxigenului.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...