Cele mai populare metode de plată în mediul online

În urmă cu câțiva ani, de fiecare dată când plasai o comandă online sau efectuai o tranzacție, alegeai opțiunea de efectuare a plății prin ramburs. Chiar dacă multă lume deținea carduri, parcă nu era prea mare siguranța legată de introducerea datelor personale pe un site de cumpărături.

cele mai populare

Tehnologia a evoluat repede, iar în prezent există mai multe metode de plată decât te-ai aștepta. Una dintre cele mai populare rămâne plata cu cardul, fiindcă este sigură, rapidă și eficientă. Însă există și altele la fel de bune, iată care sunt acestea.

Plata cu cardul

Așa cum te așteptai, una dintre cel mai populare metode de plată din mediul online la nivel global este plata cu cardul. Aceasta poate fi folosită în momentul în care achiziționezi articole vestimentare, cosmetice, preparate alimentare și altele.

În plus, această metodă de plată este eficientă și atunci când dorești să achiți anumite servicii, așa cum sunt platformele de streaming sau alte site-uri de divertisment. Dacă ai jucat poker până acum, poate că deja ești la curent cu metodele de depunere și retragere de tipul Visa, Skrill sau Paysafecard. Indiferent dacă vrei să joci poker cu bani reali pentru prima dată sau ai deja ceva experiență, trebuie să începi cu o depunere. Chiar dacă e vorba de banii tăi și nu ești confortabil să îți introduci datele pe internet, trebuie să știi că acestea sunt metode de plată sigure pe care le găsești atât la PokerStars cât și la alți provideri de jocuri.

Plăți prin transfer bancar 

Transferul bancar este un alt mod bun de a efectua plăți între persoane și companii. Acest proces implică transferul direct dintr-un cont bancar în altul. Nu este nevoie să mergi la bancă pentru a face acest lucru, poți la fel de bine să folosești o aplicație mobilă. În plus, nici nu este nevoie să scoți numerar și să te încurci cu alte metode de plată fizice.

Vezi și:   Pentru pariori, Botoşani - Petrolul: statistici, echipe, pronosticuri Caramavrov şi Blătescu

Unul dintre cele mai importante avantaje este securitatea. Informațiile sensibile sunt protejate de tehnologii avansate de criptare și autentificare, lucru care reduce riscul de fraudă. Mai mult, poți face transfer bancar și în alte metode, ceea ce înseamnă că banii tăi pot ajunge în străinătate în câteva zile lucrătoare, acest lucru depinde de obicei în funcție de băncile implicate.

Portofele digitale 

În prezent, portofelele digitale sunt coloana vertebrală a gestionării moderne a finanțelor și tranzacțiilor online. Aceste instrumente electronice le permit utilizatorilor să-și stocheze în siguranță informațiile financiare, precum cardurile de credit, cardurile de debit și detaliile contului bancar.

De la plăți rapide și ușoare în magazine sau restaurante, până la achiziții online, plasare de pariuri și transferuri între prieteni, portofelele digitale oferă o flexibilitate neegalată. Acestea sunt folosite în diferite domenii, inclusiv comerț electronic, servicii bancare online, plata chiriilor și a utilităților, achiziții de bilete și abonamente, precum și donații. Acestea au devenit atât de practice încât multe persoane le folosesc exclusiv pentru a efectua plăți.

PayPal 

O altă metodă de plată care a câștigat popularitate în ultimii ani în țara noastră este PayPal. Acest portofel electronic îți permite să faci aproape orice tip de plată dorești. Mai mult, PayPal vine sub forma unei aplicații care îți permite să efectuezi și transferuri către alți utilizatori. Acest lucru este foarte convenabil deoarece banii ajung instant la destinatar. Un alt avantaj al acestei aplicații este că poți deschide un cont virtual în mai multe monede, ceea ce înseamnă că nu trebuie câte un cont sau o aplicație separată pentru fiecare tranzacție pe care o faci în străinătate.

Vezi și:   Cele mai sigure pariuri pentru noul sezon al Ligii I

Iar dacă te întrebi cât de protejate sunt datele tale în mediul online, nu trebuie să îți faci prea multe griji în această privință. De fiecare dată când urmează să faci un transfer, ți se cere confirmarea unui cod primit prin e-mail sau mesaj.

Criptomonede

Următoarea metodă de plată care a luat avânt în ultimii ani o reprezintă  criptomonedele, așa-numiții bani digitali. Aceștia nu sunt controlați de bănci și nici de guverne.

Ele funcționează pe internet și sunt protejate de coduri secrete. Oamenii le pot cumpăra folosind bani obișnuiți și le pot păstra în portofele digitale pe computer sau telefon. Acestea se folosesc pentru a cumpăra lucruri sau a trimite bani online către alți utilizatori ai acelorași monede. O monedă destul de cunoscută este Bitcoin, dar mai sunt și altele.

Acestea sunt câteva dintre cele mai populare metode de plată folosite în lumea virtuală. De unele dintre acestea sigur ai auzit deja, în timp ce altele sunt abia la început. Cert este că această industrie s-a dezvoltat extrem de mult în ultima perioadă.

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...