Valentin Popescu, expert în marketing sportiv, despre cazul Halep: „Sponsorii interni o susțin, dar cei internaționali îi vor întoarce spatele”

Valentin Popescu, specialist în marketing sportiv și imagine, creator al Galei Trofeelor Alexandrion, unde sunt premiați cei mai buni sportivi ai României, a vorbit în exclusivitate pentru SPORTescu despre „cazul Halep”.

valentin popescu

„Dopajul este un flagel care afectează sportul în toate ramurile sale. Poate cel mai important la un sportiv, pe lângă rezultatele sale, este corectitudinea. Dopajul din ziua de azi în sport este mai degrabă un joc. Un joc cu reguli stricte, uneori prea dure, știute și acceptate de sportivi. Un joc în care ei intră atunci când aleg calea performanței. Ca orice validare a succesului unui sportiv prin rezultate, așa vine și invalidarea sa prin scandalurile de dopaj. Simona Halep nu are o luptă pentru a dovedi că este nevinovată. Lupta ei este pentru a înțelege unde a greșit. Fie ea, fie cineva din staff a comis această eroare”, e de părere Popescu.

Am văzut cum doi dintre sponsorii Simonei din România au reacționat imediat după aflarea veștii că sportiva s-a dopat și și au transmis susținerea lor pentru aceasta. Cum este și cum va fi afecatată în continuare imaginea Simonei Halep după acest scandal? Ne răspunde expertul în marketing sportiv: „De efecte nu va putea scăpa. Sponsorii din țară care au contracte cu Halep o vor susține. Și este de înțeles. Simona are contracte vechi în România, contracte din care acum nimeni nu vrea să piardă, iar cel mai la îndemână este ca ele să continue în această cheie în care sportiva noastră vrea să își demonstreze nevinovăția. Este perfect de înțeles. Halep are și sponsori internaționali și, cel mai probabil, contractele cu aceștia vor avea mult de suferit. Aici, Simona va pierde mult în plan financiar. Cel puțin o perioadă, brandurile mari evită scandalurile de acest gen. Au fost nume mari din sport cărora li s-a întors spatele din partea sponsorilor, ba mai mult au plătit și despăgubiri”.

Vezi și:   Luptătorul de aur: Denis Florin Mihai e campion european Under 23

„Lupta Simonei cu ea însăși”

Valentin Popescu consideră că Simona a fost și va rămâne o luptătoare: „Tot timpul s-a remarcat prin ambiție. De această dată, lupta ei se duce cu ea însăși. În plan personal, Simona a trecut în acest an prin multe încercări. Noi nu avem ce să judecăm. Ne-a adus atât de multe bucurii, încât e clar că România este datoare să o menajeze și să o ajute. Halep nu a fost niciodată ahtiată de partea financiară. Se știe potențialul uriaș pe care îl avea în acest sens și care a rămas mult timp nevalorificat. Asta înseamnă că, mai mult ca sigur, nu partea financiară o interesează acum în mod special. Frământările Simonei sunt mai degraba legate de latura morală și sportivă. Iar aici, lupta se duce în primul rând, repet, cu ea însăși”.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...