Topul celor mai urmărite 10 cluburi europene pe rețelele de socializare

Topul celor mai urmărite 10 cluburi de fotbal europene pe rețelele sociale a fost realizat de firma de consultanță digitală IQUII.

topul

Pandemia de coronavirus a afectat grav sportul la nivel mondial, inevitabil și fotbalul.  Fotbaliștii și membrii staff-ului au avut de suferit din cauza îmbolnăvirilor, iar cluburile au înregistrat pierderi financiare uriașe, deoarece lumea a fost privată de libertatea de mișcare, iar stadioanele au fost, în general, goale. Încasările generatele de  zilele cu meciuri au trebuit cumva să fie acoperite, recuperate, prin alte metode, iar cea mai la îndemână a fost platforma online.

Real Madrid și Barcelona conduc topul

Multe dintre cluburi s-au axat pe promovarea pe rețelele de socializare, modalitate prin care și-au putut rotunji veniturile, afectate de pandemie, fără ca cineva să fie nevoit să se deplaseze pentru a-și pune în pericol sănătatea.

Conform datelor publicate de IQUII în ultimul său raport, Real Madrid și Barcelona și-au construit de departe cele mai mari comunități de fani din Europa pe rețelele de socializare: Facebook, Instagram și Twitter.

Promovarea clubului pe aceste rețele a fost una foarte productivă din punct de vedere financiar, mai ales pentru aceste cluburi, cu departamente extinse de marketing, ce știu să speculeze și cel mai mic detaliu care conține însemnele echipei favorite.

Iată Topul celor mai urmărite 10 cluburi europene pe rețelele de socializare (milioane de oameni):

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...