Tenisul l-a salvat după un accident cumplit! Ciprian Anton, un exemplu de forță interioară, ambiție și determinare

Tenisul l-a salvat pe Ciprian Anton după un accident cumplit. A ajuns în scaun cu rotile, dar a descoperit că poate juca tenis de câmp și a devenit apoi campion național!

tenisul

Tenisul nu este doar sportul care l-a ajutat să devina cunoscut prin performanţe remarcabile, ci și biletul său ȋnapoi către independența. În urma cu 17 ani, când avea doar 23 de ani, viața lui Ciprian a luat o traiectorie complet diferită, după ce a suferit un accident soldat cu lezarea gravă a coloanei vertebrale, care l-a imoblizat în scaunul rulant.

Ciprian nu s-a lasat descurajat și doborât de aceasta situaţie și a căutat, până a găsit, o modalitate prin care să își recapate independența fată de cei din jur și să continue să se bucure de viață. La patru ani de la accident, în 2007, sportivul a descoperit că poate juca tenis din scaunul rulant și că îi place foarte mult, așa că a continuat să se antreneze.

Eforturile sale au dat roade și de atunci până acum Ciprian Anton a câștigat numeroase competiții naționale, a devenit primul antrenor de tenis de câmp în scaun rulant, căpitanul echipei masculine și vicepreședintele Comitetului Paralimpic Român, iar anul viitor va participa la Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo în calitate de ambasador al sportului paralimpic.

Călătorește singur și conduce autoturismul!

Mai mult decât atât, în viața personală, Ciprian călătorește singur, conduce autoturismul și face majoritatea activităților pe care le făcea înainte de accident.
Ciprian este cu siguranță un exemplu de forță interioară, ambiție și determinare, nu doar pentru alți sportivi, ci pentru noi toți; o sursă de inspirație pentru toți cei care trec prin situații similare cu a sa și care caută o cale spre o viață normală.

Vezi și:   CSM București, start spre un nou trofeu al Ligii Campionilor. Lot, grupe, bugete, cote la pariuri

Pentru rezultatele remarcabile obținute și pentru toate aceste calități, Fundația Alexandrion l-a premiat în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion.

„Nu de puține ori m-am uitat la pozele pe care le-am făcut în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion și mă bucur mult atunci când văd poza mea pe acel panou cu campionii României, cu cei care au făcut parte din echipele de aur, atât la fotbal cât și la alte sporturi. Mă simt onorat să fiu pe același podium cu domnul Duckadam, cu Marian Drăgulescu sau lângă Simona Halep. Pe noi ne încarcă foarte mult aceste evenimente. (…) Mă hrănesc cu aprecieri și cu participarea la astfel de evenimente, care îmi dau puterea să merg mai departe și să îmi doresc mai mult, întotdeauna. Nu cred că sportivii au limite”, a spus Ciprian Anton în cadrul unui interviu online acordat Fundației Alexandrion, pe care îl puteți citi integral aici.

tenisul

Tenismanul a vorbit în interviu și despre provocările cu care se confruntă sportivii paralimpici, care este implicarea sa în Comitetul Paralimpic Român și cum s-a antrenat în perioada de izolare.

100.000 de mingi de fotbal de la Alexandrion

Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, reprezintă cea mai importantă gală a sportului românesc, iar cea de-a cincea şi cea mai recentă ediţie a avut loc în februarie 2020.

Compania Alexandrion Group, prin Fundaţia Alexandrion, este unul dintre cei mai importanţi susţinători ai sportului românesc, ȋn rândul companiilor din România. În medie, ȋn ultimii 5 ani, Fundaţia Alexandrion a dedicat sportului peste 200 de acţiuni anuale şi a oferit peste 100.000 de mingi de fotbal, handbal, baschet, rugby sau volei, iubitorilor de sport, ȋn perioada menţionată.

Vezi și:   Robert Glință, campion european la 100 de metri spate!

Fundația Alexandrion, inițiatoarea acestui proiect, a avut de-a lungul timpului parteneriate atât cu echipe de handbal (U Alexandrion Cluj și CSA Steaua Alexandrion), cât şi cu echipe de fotbal (Universitatea Craiova, CSM Politehnica Iaşi, ASU Politehnica Timișoara, Petrolul Ploieşti, Concordia Chiajna, Universitatea Cluj, Metaloglobus București, Unirea Urziceni, Steaua Bucuresti și Dinamo Bucuresti).Unele dintre aceste parteneriate se derulează şi ȋn prezent.

Fundația susține, de asemenea, și alte sporturi, precum golf, rugby, ciclism, box, polo, volei, tenis de câmp etc. Ani la rând, Fundația Alexandrion a sprijinit nu doar echipe sportive, ci și Comitetul Olimpic Sportiv Român, la trei Olimpiade, organizate la Atena, Londra și Beijing.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...