Sportivii cu care ne mândrim

Sunt puţini sportivii români cu care ne mai mândrim şi puţine sporturile în care mai contăm la nivel înalt: handbal, tenis, scrimă, judo, poate mai sperăm la gimnastică… Şi ne cam oprim aici. 

Raluca Olaru plangeTocmai din acest motiv, dar nu numai, trebuie să respectăm sportivii români care ţin steagul sus, iar printre aceştia se numără şi fetele din echipa de Fed Cup a României.

Faptul că Simona, Monica, Andreea, Alexandra, Raluca şi Irina (ultima, absentă la acest meci din cauza unei accidentări) reuşesc să joace la acest nivel şi ajung la un meci distanţă de semifinalele competiţiei reprezintă o performanţă remarcabilă. Când umpli o sală de aproape 8.000 de locuri, când alţi români urmăresc cu emoţie la televizor o astfel de înfruntare cum a fost cea cu Cehia, deţinătoarea trofeului şi câştigătoarea a patru ediţii din ultimele cinci, înseamnă că eşti valoros, eşti sus şi meriţi respectul românilor.

Ziarele, site-urile de sport şi generaliste, televiziunile româneşti ar trebui să aibă ca principale subiecte lupta extraordinară a fetelor noastre împotriva Cehiei, mobilizarea ireală a Monicăi Niculescu împotriva Petrei Kvitova, revenirea excepţională a Simonei Halep în faţa aceleiaşi Kvitova, modul în care s-au agăţat de fiecare punct cele două fete minunate în meciurile pierdute.

Să-l mai lăsăm pe Reghecampf să se războiască singur cu răutăţile sale, pe Gigi Becali să îşi rezolve problemele de moralitate şi de legalitate, pe Mutu să-şi dea singur jos kilogramele, pe Burleanu să organizeze turnee decente pentru naţionala de fotbal, pe Budescu să înveţe chineza şi pe Beatman Tamaş să jongleze cu sticlele de alcool.

Simona, Monica, Andreea, Alexandra şi Raluca merită mult mai multă atenţie din partea noastră, chiar dacă au pierdut cu Cehia. Ele, Cristina Neagu, Paula Ungureanu, Aurelia Brădeanu, Andreea Chiţu, Corina Căprioriu, Ana Maria Brânză, Marian Drăgulescu, Larisa Iordache şi alţi/alte câţiva/câteva sunt sportivii care ne arată ce înseamnă să munceşti, să alergi, să te sacrifici, să dai totul, să încerci să-ţi depăşeşti limitele, să cazi şi să te ridici când nimeni nu se mai aşteaptă (vezi aici şi mesajul motivaţional postat ieri de SPORTescu).

Vezi și:   Programul românilor la Jocurile Olimpice în prima zi a competiției

Datorită lor e frumos sportul. Datorită lor trăim emoţii şi clipe de nedescris.

Vă mulţumim, dragii noştri!

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...