Preferințele muzicale ale fotbaliștilor de top (III), Neymar cu samba, Ronaldo electro-dance și Messi – Cumbia!

Preferințele muzicale ale fotbaliștilor de top sunt, bineînțeles, extrem de diversificate. După ce în primul episod am aflat ce ascultă De Gea sau Petr Cech, iar în al doilea – Ibrahimovic sau Rooney, astăzi îi descoperim pe Neymar, Ronaldo și Messi. 

neymar

Dacă în primele două episoade ne-am axat pe fotbaliști care au trecut prin Premier League (6 din cele 7 poziții prezentate), astăzi grosul este format din jucătorii din campionatul spaniol, aka vedetele ultimilor zece ani la Balonul de Aur. Dar v-am promis și o surpriză, despre care voi povesti la sfârșitul materialului. Preferințele muzicale ale fotbaliștilor de top a ajuns la a treia parte, și ultima.

Neymar, în ritm de samba

Începem cu protagonistul celui mai scump transfer din istoria fotbalului, și anume brazilianul de la PSG,  Neymar Jr. Acesta nu a avut tocmai un sezon reușit la noua campioană a Franței, fiind chinuit de accidentări. Totuși, brazilianul a contribuit cu 19 goluri și 13 pase decisive la performanța parizienilor din Ligue 1. Neymar ocupă locul al treilea în topul realizat de noi.

Nimeni însă nu poate uita eliminarea prematură din Liga Campionilor, unde PSG s-a înclinat destul de clar în fața campioanei ulimelor două ediții, Real Madrid. Acesta pare și motivul principal pentru despărțirea de antrenorul iberic, Unai Emery. Să vedem dacă fostul antrenor de la Mainz și Dprtmund, Thomas Tuchel, va putea să țină unit un vestiar din care fac parte, pe lângă Neymar și Cavani, Di Maria sau Mbappe.

Revenind la muzică, înainte de a ajunge în Europa la Barcelona, Neymar a fost cunoscut publicului și pentru aparițiile pe scenă alături de muzicieni din Brazilia. Există câteva înregistrări pe Youtube în care atacantul se află în compania unor artiști precum Michel Telo (aici chiar încearcă să cânte) sau Gustavo Lima.

După transferul la FC Barcelona, aceste apariții scenice au devenit mai rare, Neymar concentrându-se mai degrabă pe fotbal. În mai puțin de o lună îl vom vedea pe atacant la Campionatul Mondial din Rusia. Poate Brazilia să câștige titlul după după 16 ani?

Vezi și:   60 de sportivi români, calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Ronaldo, un jucător mainstream cu gusturi la fel de mainstream

Ce se poate spune Cristiano Ronaldo fără a deveni repetitiv sau chiar plictisitor? Oare mai este cazul să vorbim de trofeele sale individuale sau colective (de club sau la echipa națională)? Voi spune doar că poate a venit timpul ca Balonul de Aur să fie acordat și altor jucători în afară de Messi și Cristiano Ronaldo, care au împărțit cele zece cupe în ultimul deceniu (cinci de fiecare). Mohamed Salah, egipteanul lui Liverpool (fost la Roma, Fiorentina, Chelsea și Basel), pare cel mai îndreptățit să aspire la Balonul de Aur 2018, după ce a fost desemnat cel mai bun jucător din Premier League.

Revenind la Ronaldo din același punct de vedere sportiv, ar mai avea de dovedit un singur lucru: că poate deveni campion mondial cu naționala Portugaliei, după ce a reușit să obțină titlul continental în 2016. Cu toate că atunci foarte multă lume a contestat nivelul de joc scăzut al lusitanilor și norocul proverbial al acestora (șase egaluri în timpul regulamentar și o singură victorie), trofeul a luat drumul Lisabonei.

L-am poziționat pe Cristiano Ronaldo pe locul al doilea în topul nostru, pentru gusturile sale iconice în materie de muzică. Phil Collins, Elton John și George Michael sunt interpreții de care se bucură portughezul. Toți aceștia au câștigat sau au fost mereu în anticamera Premiilor Grammy, la fel cum Ronaldo s-a lipit de distincții în toată cariera sa.

Pe lângă acești monștri sacri ai muzicii pop, lusitanul se mai delectează cu muzică electro-dance (la fel de mainstream, precum Eric Prydz, Swedish House Mafia) și cu muzică tradițională provenită din Brazilia.

Vezi și:   Mcdonaldizarea fotbalului sau ziua în care sportul-rege a murit (miniserie, episodul I)

Să fie momentul lui Ronaldo în Rusia? Vom afla!

Messi nu-și trădează rădăcinile latine nici când vine vorba de muzică

Am ajuns și la primul loc. Mulți specialiști, dar și iubitori ai fotbalului îl consideră cel mai bun produs din tote timpurile al fotbalului mondial. Este vorba de simbolul Barcelonei, Lionel Messi, proaspăt încoronat campion al Spaniei și câștigător al Cupei Regelui după o finală fără istoric în fața Sevillei (5-0). Cu tot acest succes domestic, Barcelona nu poate trece foarte ușor peste eliminarea, pentru al treilea an consecutiv, din sferturile Ligii Campionilor. Pe lângă acest aspect, revirimentul capitolinilor lui Daniele de Rossi nu ar fi fost posibil fără o atitudine delăsătoare din partea lui Messi și a colegilor săi.

La fel ca și rivalul său Cristiano Ronaldo, Messi își dorește, la 31 de ani, să devină campion mondial. Are deja o finală jucată acum patru ani și pierdută în fața Germaniei, care uluise lumea fotbalului cu acel 7-1 în fața brazilienilor (chiar la ei acasă). Poate că o Cupă Mondială câștigată ar valora mai mult decât două trofee ale Ligii Campionilor.

În materie de muzică, Lionel Messi nu își trădează originile latine și nici nu este extravagant. Urmașul lui Maradona este fan al genului muzical intitulat Cumbia, gen originar din Columbia și Panama.

Un interpret favorit al atacantului de la FC Barcelona este și Sergio Torres (interpret latino). Acesta din urmă chiar a compus o piesă pentru Messi, referindu-se la fotbalist ca la a opta minune a lumii.

În final, vă las cu un videoclip animat ce prezintă performanța din 2015 a lui Liverpool în fața lui Manchester City. Atunci, proaspătul antrenor al Cormoranilor, Jürgen Norbert Klopp, se impunea cu 4-1 în deplasare. La sfârșit, un videoclip heavy-metal animat.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...