Momentul schimbării în Liga Campionilor la fotbal

Momentul schimbării în Liga Campionilor la fotbal trebuie să vină în acest an după ce Ronaldo și Real Madrid au câștigat ultimele trei trofee!

momentul
Credit foto: Vladimir Shtanko / Anadolu Agency / Hepta / Sport Pictures

Cred că sunt în asentimentul multora când afirm că dominația Realului din Liga Campionilor este una contestabilă și controversată. În sezoanele anterioare, echipe precum Juventus Torino sau Bayern Munchen au fost clar dezavantajate de arbitru în meciurile cu Galacticii.

Cu toate că mulți fani ai Realului și o parte din specialiști văd în Luka Modric acel catalizator în obținerea trofeelor din 2016, 2017 și 2018, nimeni nu poate să nege contribuția lui Cristiano Ronaldo la starea de grație a madrilenilor.

Iată câteva motive pentru care Real se va opri din egalarea recordului stabilit de echipa în care strălucea argentinianul Alfredo Di Stefano în anii ’50. Atunci, Real câștiga cinci trofee continentale la rând între 1956 și 1960. Totuși, cifra trei va fi extrem de greu de bătut în următorii 20 de ani de mcdonaldizare a fotbalului.

E foarte greu să produci un nou Cristiano Ronaldo peste noapte

Plecarea lui Ronaldo la Juventus lasă un loc gol, pe care nu îl poate acoperi nimeni deocamdată. Și nu e vorba de skilluri neapărat sau de implicare în joc. Nici Asensio, nici Bale, și nici Lucas Vasquez nu pot să învețe peste noapte rolul de lider pe care doar Ronaldo și-l asuma adesea la Real Madrid.

Deși unii specialiști în fotbal spun că tânărul brazilian Vinícius Júnior (venit de la Flamengo pentru o sumă importantă) îl va face uitat pe Ronaldo în câțiva ani, ne păstrăm echilibrul și scepticismul în această privință.

Vezi și:   Bistrița, succes în European League, Rapid pierde la ultima fază!

Ronaldo a înscris 429 de goluri pentru madrileni în 422 de partide. Numai în Champions League, el a marcat 99 de goluri în 94 de apariții. Nu mai vorbim de cupele și campionatele pe care portughezul le-a obținut alături de Real. Mai e mult până departe.

Tranferurile din vară nu sunt la nivelul celor realizate de alte cluburi

Poate cea mai importantă achiziție pentru albi a fost aducerea portarului belgian Thibaut Courtois de la Chelsea. El este de altfel singurul nou sosit care a prins primul 11 în deplasarea de la Bilbao. Acesta a reprezentat și primul pas greșit în jocul de șah de la distanță cu rivala FC Barcelona. Bilbao și Real au remizat, 1-1, pe San Mames.

De Vinicius Junior am vorbit deja, iar Mariano Diaz, fostul atacant al Realului, care a evoluat sezonul trecut la Lyon, a fost rechemat pe Bernabeu. Nu în ultimul rând, fundașul adus de la Real Sociedad, Alvaro Odriozola (care nu a apucat încă să debuteze), nu pare a fi un transfer de calibru, cel puțin deocamdată.

Dacă ne uităm ce jucători au luat Juventus, Atletico, Liverpool sau chiar Barcelona, ne dăm seama că Real Madrid este într-o ușoară pierdere de viteză.

Un antrenor nu la fel de strălucitor precum Zinedine Zidane sau Jose Mourinho

Julen Lopetegui nu are nici cariera de jucător a lui Zidane și nici inteligența tactică și cinismul arătate de atâtea ori de Jose Mourinho.

Cea mai mare performanță ca antrenor a spaniolului o reprezintă trofeele câștigate cu Spania U19 și cu Spania U21 la campionatele europene de profil din 2012 și 2013.  După aceste două succese, a urmat o experiență de doi ani la FC Porto, experiență care nu i-a adus lui Lopetegui niciun titlu major.

Vezi și:   România, la turneul “Hai să ne aflăm în treabă”

Desigur că toată lumea cunoaște scandalul din timpul Campionatului Mondial din Rusia, când antrenorul Spaniei a anunțat semnarea contractului cu Real Madrid, fiind imediat demis de federația spaniolă. Hierro a preluat frâiele, iar dezastrul a fost imminent (eliminarea din optimi din fața Rusiei).

Problema principală va fi pentru Lopetegui să țină vestiarul, dominat în special de căpitanul Sergio Ramos.

Vestea bună pentru madrileni este aceea că grupa din Liga Campionilor este una extrem de abordabilă. Doar semifinalista de sezonul trecut, AS Roma, ar putea să amenințe hegemonia acestora, Plzen și ȚSKA Moscova fiind echipe de eșalonalele al treilea și al patrulea în Liga Campionilor.

Real debutează miercuri, 19 septembrie, în Champions League, AS Roma venind pe Bernabeu. 

Octombrie, noiembrie și decembrie vor însemna luni cu focus pe Primera Division.

Poate că a venit momentul schimbării în Liga Campionilor. Echipele din Anglia ard de nerăbdare  să cucerească trofeul, la fel și Ronaldo cu Juventus sau Neymar cu PSG. Să dăm drumul distracției în sezonul 2018/2019 al Ligii!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...