Două medalii de argint la Campionatele Europene de gimnastică

Două medalii de argint pentru România la Campionatele Europene de gimnastică de la Rimini, Italia, ambele obținute de Sabrina Maneca Voinea, la sol și bârnă. Echipa feminină a României a încheiat competiția pe locul 4.

doua medalii

 

În finala de la bârnă, Sabrina Maneca Voinea a fost notată pentru evoluţia sa cu 14.166, câștigând argintul, iar o altă sportivă tricoloră, Lilia Cosman, cu 13.500, s-a clasat pe locul 4.

Medalia de aur a fost câștigată de Manila Esposito (Italia), cu 14.400), în timp ce bronzul a fost obținut de Marine Boyer (Franţa), cu 14.033.

Sabrina a intrat în finală cu cea mai mare notă

A urmat finala la sol, unde Sabrina Maneca Voinea a devenit din nou vicecampioană europeană. Intrând în finală cu cea mai mare notă din calificări (13,700), gimnasta tricolor a obţinut argintul cu aceeaşi notă, 13,700.

Pe primul loc a terminat Manila Esposito (Italia), cu 13,833 puncte, iar pe locul 3, Angela Andreoli (Italia), cu 13,666.

„De două ori argint pentru Sabrina Voinea! Antrenată de mama sa, Camelia Voinea, și de Cristian Moldovan, Sabrina a fost foarte aproape de aur la ambele aparate. Felicitări, Sabri, felicitări, Camelia Voinea!”, a notat Federația Română de Gimnastică după această performanță.

Sabrina Maneca Voinea are acum trei medalii la Campionatele Europene, după ce, anul trecut, a câștigat „bronzul” la sol, în Antalya, Turcia.

În finala de la sărituri, Ana Bărbosu s-a clasat pe locul 4, cu 13.666.

Locul 4 pentru echipa feminină de gimnastică a României

Tot pe locul 4 a terminat competiția de la Rimini și echipa feminină de gimnastică artistică a României, formată din brina Maneca Voinea, Ana Maria Bărbosu, Lilia Cosman și Amalia Ghigoarţă. Tricolorele au acumulat 156,397, ceva mai puţin decât în calificări (158,798), terminând în afara podiumului.

Vezi și:   Din victorie în victorie! România a câștigat grupa de la Europeanul de polo

Italia a fost pe primul loc, cu 164,162 puncte, urmată de Marea Britanie (162,162) şi de Franţa (158,796).

„Felicitări Sabrina, Ana, Amalia, Lilia și Mara, vouă și antrenorilor voștri, pentru această etapă intermediară în drumul spre Jocurile Olimpice. Ați demonstrat că sunteți o echipă, iar la Paris va veți putea împlini visurile”, a transmis Federația Română de Gimnastică pe Facebook.

Delegația România a încheiat Campionatele Europenele feminine de la Rimini cu două medalii, ambele de argint, cucerite, după cum scriam mai sus, de Sabrina Maneca Voinea, la bârnă şi sol.

Sursa foto: Federația Română de Gimnastică (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...