„Am înțepenit! La geam, era o mitralieră îndreptată spre mine!”

Robert Niță a povestit, în exclusivitate pentru SPORTescu, un episod înfricoșător din cariera lui de fotbalist. Tocmai se transferase la Hapoel Be’er Sheva, era în 2004…

robert nita
Credit: Survivor

Erau destul de multe atentate în acea perioadă În Israel, iar conflictul din Fâșia Gaza escaladase în zonă. „Călăul” lui Dinamo, de când juca la Foresta, primise o mașină de serviciu, cu care a ieșit la plimbare prin orașul israelian. A vrut să intre în mall, dar ce i s-a întâmplat acolo la speriat îngrozitor. Mai bine să-l lăsăm pe Robert să povestească:

„Știam că trebuie să opresc până să intru în parcarea subterană, era un punct de control, un indicator pe care scria „STOP”. Am oprit, am văzut că nu e nimeni, am stat 3 secunde și am intrat în parcarea subterană. Până să ajung la barieră, unde să iau tichetul acela de parcare, m-am uitat stânga-dreapta, mașina era înconjurată de soldați cu mitraliere. La geam, era o mitralieră îndreptată spre mine! Îți dai seama că am înțepenit. Ăla mă întreba în limba lui, eu nu înțelegeam nimic. Mi-a făcut semn să opresc motorul și să pun cheile pe bord, după aceea să deschid geamul”.

Robert își aduce aminte că a transpirat instantaneu, mai ceva ca după un sprint spre careul advers: „Cred că am slăbit instantaneu cât am slăbit în trei săptămâni la Survivor. Am lăsat geamul jos și am zis „English, english, english”. El zicea în limba lui, eu cu „English, english”. Până a venit unul de știa engleză, mi-a zis să deschid ușor ușa mașinii și m-a întrebat de ce n-am oprit unde scria STOP. Le-am explicat că sunt străin, că nu știu, că am venit la echipa de fotbal. Bine că era bariera aia pusă la tichete, că nu știu dacă mai vorbeam în ziua de azi dacă aș fi continuat drumul”.

Vezi și:   Invincibilul! David Popovici, aur și la 100 m liber la CM de înot juniori

Atentatul de lângă meciul naționalei

Fostul rapidist povestește că era strictețe mare în orașul Be’er Sheva, dar nu numai acolo. De altfel, și de curând, cu două zile înainte de amicalul naționalei în Israel, disputat săptămâna trecută, a avut loc un atentat la 25 de kilometri de Netanya, orașul în cae s-a disputat meciul.

„În orice parcare intrai, trebuia să oprești la punctul de control, să te dai jos din mașină, să se uite oamenii ăia în portbagaj, în torpedou, pe sub scaune, dădeau cu aparatele alea, venea și-un câine…”, își amintește Niță.

Dar aventura lui din acea zi nu s-a oprit la intrarea în mall-ul din Be’er Sheva, ci a continuat și înăuntru! „Mi-am uitat geaca pe un scaun la mall și mi-am adus aminte după vreo două ore jumate. M-am întors, geaca ERA pe același scaun, dar am găsit și un domn cu o pușcă lângă scaun! Aștepta. Ce aștepta, nu știu. I-am zis că e geaca mea. M-a întrebatce am în ea. I-am spus ce am în nu știu ce buzunar. A luat niște mănuși în mâini și mi-a zis apoi: „Să nu mai faci asta niciodată!”, și-a încheiat Robert istorisirile.

Fostul fotbalist spune că măsurile speciale îi dădeau, totuși,un plus de siguranță: „Era control la intrarea în parcare, control la intrarea în mall, la lifturi, când te dădeai jos din lift. Te gândeai că nu se putea întâmpa nimic în interior. Că putea să vină un nebun d-ăla să intre cu mașina-ntr-un zid, să se-ntâmple ceva afară, într-o piață, dar în mall-uri, în hoteluri, nu. Nu era pe vremea aia cu drone, chestii, nu era atâta tehnologie”.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...