Becali calcă în picioare Regulamentul Disciplinar al FRF. FCSB trebuie penalizată cu 3 puncte

Becali calcă în picioare Regulamentul Disciplinar al FRF. Patronul FCSB-ului a primit o suspendare de 6 luni la începutul lunii aprilie, pentru „comportare jignitoare, calomnioasă și declarații care afectează imaginea fotbalului”, dar a fost prezent sâmbătă pe Arena Națională.

becali calca
FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Becali făcuse afirmații sexiste despre arbitra Crisitina Trandafir după meciul cu FC Botoșani, la care acesata a fost în camera VAR: „…Vine o femeie şi spune roşu. Păi, dacă pui o femeie… Băi, eşti nebun la cap? Ati înnebunit cu toţii? Lasă, mă, femeile la femei, bărbații la bărbați. Asta e lupta la jocuri. Lupta la bărbați o arbitrează bărbații, băi, nebunilor. Ați înnebunit cu toţii?! A făcut Dumnezeu dreptate, ea nu-și dă seama că trebuie să intervină peste bărbat”.

Conform Articolului 52/2/b din Regulamentul Disciplinar, cităm din hotărârea Comisiei de Disciplină a FRF din 1 aprilie 2024: „Pârâtul Becali George se sancționează cu suspendare 6 (șase) luni și penalitate de 50.000 lei. În conformitate cu prevederile art. 45/1 din RD al FRF, pârâtul Becali George va executa sancțiunea pentru abaterea disciplinară cea mai gravă prevăzută de art. 52/2/b din RD, suspendare 6 (șase) luni și penalitate de 50.000 lei”.

Becali e oficial asimilat al FCSB-ului, așa că se aplică litera b a Regulamentului: „Dacă autorul este oficial asimilat (finanţator, sponsor, alţii asemenea), acesta va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere”.

Nu avea ce să caute sâmbătă seara pe Arena Națională

Așadar Becali nu avea ce să caute sâmbătă seara pe stadionul Național, fiind interzis pe toate arenele din România timp de 6 luni. 

Dar iată ce se întâmplă la o abatere următoare, interpretez eu – la o nouă încălcarea a Regulamentului Disciplinar, ceea ce Becali a făcut ieri: „La fiecare abatere următoare, sancțiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancțiunii aplicate anterior, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară”.

Vezi și:   Nu vin doar „ciurucuri” în Liga I! 57 de foști sau actuali internaționali din altă țări

În traducere: Becali trebuie să primească o suspendare de 12 luni, o amendă de 100.000 lei, iar echipei trebuie să i se scadă 3 puncte în clasament.

Bineînțeles că aceste 3 puncte nu mai contează în lupta pentru titlu, FCSB având acum 6 puncte diferență față de CFR. Ar rămâne trei după o eventuală sancțiune și, în cazul în care s-ar ajunge la egalitate după ultima etapă (FCSB are la Rapid, iar CFR acasă cu Farul), s-ar aplica acel criteriu al înjumătățirii de după sezonul regulat, iar echipa lui Becali tot ar fi campioană.

Problema este însă alta. Ggi Becali sfidează legile FRF, sub privirile neputincioase ale șefilor acestui for. Nimeni de la Federație nu a sesizat, sau nu avrut să sesizeze, încălcarea gravă a Regulamentului Disciplinar. Becali e un recidivist care continuă să le râdă în nas lu Burleanu și echipei acestuia. Poate o vor face la începutul săptămânii, că acum se odihnesc și ei, nici nu sunt în plină competiție…

Mă întreb, totuși, dacă FCSB nu ar fi avut avantajul acesta al criteriului înjumătățirii, ar fi avut curajul cei de la FRF să penalizeze echipa lui Becali cu 3 puncte, iar în ultima etapă să se joace din nou titlul? Eu cred că nu.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...