Se redeschid stadioanele! Când pot reveni fanii pe arene

Se redeschid stadioanele! Este vestea pe care toți microbiștii o așteptau cu nerăbdare, iar astăzi Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a făcut câteva precizări privind revenirea fanilor la fotbal.

se redeschid
FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Momentan, revenirea fanilor pe stadioane se va produce prin intermediul unor meciuri pilot, in perspectiva meciurilor găzduite de Arena Naționala la Euro 2020. Însă sunt și niște condiții pe care suporterii trebuie să le respecte. Cei care doresc să  ia parte la meciuri vor prezenta dovada vaccinării, a unui test PCR negativ, însă nu mai vechi de 72 de ore, fie dovada că au avut Covid19 și se află în perioada de 15-90 de zile de la contractarea virusului. Testul antigen negativ poate fi de asemenea o soluție.

„Competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății”, a declarat Raed Arafat.

Primul eveniment – Finala Cupei României

Finala Cupei României este primul eveniment pilot la care spectatorii pot lua parte, însă condiția participării la acest meci este ca fanii sa fie  vaccinați cu ambele doze.  Numărul maxim admins va fi de 7500 de suporteri, jumătate din capacitatea stadionului „Ilie Oană”, acolo unde se va desfășura ultimul act al Cupei României, pe 22 mai.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...