Cum motivăm copiii să facă sport. Interviu Corina Neagu, trainer și coach

Cum motivăm copiii să facă sport? Ne răspunde Corina Neagu, consultant HR, Trainer & Coach, absolventă a Sports Business Academy.

corina neagu

Cum pot fi motivați copiii să practice sportul?

Sunt mai multe căi:
1. Să fie duși de mici la sport, de exemplu la înot pot fi duși de la 6 luni.
2. Prin exemplul personal al părinților.
3. Prin mărirea numărului de ore de sport la școală. Personal aș pune o oră pe zi.
4. Prin investiții în educația alimentară și sportivă, evenimente în școli, mai multe evenimente sportive la nivel național.

În afară de înot, ce altă carieră credeți că i s-ar potrivi lui David Popovici?

David este curajos, foarte hotărât, ambițios, comunicativ, fără a fi arogant, știe ce știe și ce nu, sensibil, vorbește fluent engleză și are un nivel de inteligență emoțională extrem de ridicat. Poate face o carieră frumoasă ca antreprenor chiar în sport sau în psihoterapie, coaching, training, pentru că are capacitatea de a motiva și inspira.

Mulți dintre sportivii care se retrag din activitate nu știu pe ce drum să o ia. Care ar fi primul pas pentru ei, în noua viață?

Să apeleze la consiliere vocațională de când practică sport, ca să anticipeze momentul în care cariera sportivă se termină, și să se pregătească pentru orice alt drum li se potrivește, nu neapărat în sport.

„Nu mai există deschidere și încredere în sport”

Participați la un webinar numit „Provocările antreprenorului român”. Particularizând puțin, care credeți că sunt cele mai importante provocări pentru un antreprenor din domeniul sportului?

Lipsa unei strategii la nivel național, lipsa încrederii în sportul românesc și lipsa investițiilor. Specialiști avem, e adevărat că ne mai trebuie, dar, dacă lipsesc celelalte elemente, cu ce instrumente să lucreze specialiștii și cu ce oameni, dacă nu mai există deschidere și încredere în sport?

Vezi și:   Cupa României: Meciuri tari în 16-imi. Vezi aici programul!

Cum se poate rezolva criza de personal calificat din cadrul entităților sportive românești?

Educație, strategie, educație, investiții, iar educație. Sportul este sănătate, și un popor sănătos și educat e un popor care are rezultate.

Oamenii minunați de la Sports Business Academy

Care este cea mai puternică amintire rămasă după participarea la Sports Business Academy?

Întâlnirea cu toți mentorii și sportivii, în primul rând. I-am cunoscut pe Dragoș Cristian Gheorghe (n.r. – fondatorul SBA) și pe Ana-Maria Brânză, doi oameni absolut minunați. Tot ce am învățat și mi-a folosit ulterior, inclusiv acum, când răspund la aceste întrebări.

Cui ați recomanda cursurile SBA?

Tuturor tinerilor, sportivilor, profesorilor de sport, antrenorilor, antreprenorilor, jurnaliștilor sportivi, părinților. Face parte din capitolul „educație” menționat mai sus.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...