Buget mare și obiectiv titlul de campioană pentru Rapid

Buget mare și obiectiv titlul de campioană pentru Rapid, acestea sunt veștile bune pentru fanii giuleștenilor. Omul de afaceri Dan Şucu a devenit acţionar cu 49,9%.

buget mare
Credit foto: Pagina de facebook FC Rapid 1923

Dan Șucu a anunțat, într-o conferință de presă, că Rapid București va avea în următorii ani bugete de 7, 10 şi 14 milioane de euro şi a subliniat că niciun ban nu va veni de la o primărie, minister sau altă autoritate a statului.

„Vom încerca să generăm bugetele din liniile noastre de business pe care le pornim. Dacă nu, vor fi generate de către proprietari. Nico (n.r. – preşedintele Daniel Niculae) trebuie să aibă un traseu foarte clar, să ştie ce are anul ăsta, anul viitor şi peste doi ani”, a spus Șucu în conferința de prezentare.

„Anul acesta va avea 7 milioane buget, anul viitor 10 milioane, iar anul următor 14 milioane. Şi până la 24 de milioane mai e puţin. Ca obiectiv nu există altceva decât titlul. Ăştia mai tineri pot să aştepte, dar eu am 60 de ani. Deci în doi ani”, a afirmat noul acționar.

Omul de afaceri a precizat că FC Rapid îşi propune în următorul sezon să vândă 8.000 de abonamente şi să atragă publicitate în valoare de 2,5 milioane de euro.

„Sperăm să vindem 8.000 de abonamente şi să atragem publicitate de 2,5 milioane de euro. Nu dorim niciun ban din partea niciunei primării, a vreunui minister. Banul public nu are ce căuta în fotbal. Banul public e binevenit în zona de sport de masă”, a declarat Dan Șucu.

Buget mare și două baze de pregătire

FC Rapid București va beneficia într-un an şi jumătate de două baze sportive în nordul Capitalei, Constructorul şi Coresi, amenajarea lor urmând să se ridice în total la aproximativ 8 milioane de euro.

Vezi și:   Vești bune pentru Iordănescu! Gol Torje în Galatasaray - Osmanlispor 1-2

Baza Constructorul a costat mai mult de 3 milioane de euro și se va investi încă aproximativ 6 milioane de euro în terenul principal, care va fi hibrid şi îl va folosi echipa mare, vestiare, o sală de forţă, una de relaxare și un mic hotel.

Baza Sportivă Mobexpert, fostă Coresi, va fi pentru sportul de masă, urmând ca aproximativ 1.000 de copii cu vârste între 5 şi 17 ani să se antreneze aici.

Această a doua bază va fi operată de Şcoala de Fotbal Rapid, o organizaţie non-profit. Baza pentru sportul de masă a costat două milioane de euro, iar amenajarea ei va costa încă două milioane.

Omul de afaceri Dan Şucu a preluat, la 24 mai 2022, 50% din acţiunile clubului de fotbal Rapid București, celelalte 50 de procente rămânând în posesia celuilalt acționar, Victor Angelescu.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...