Adversarii românilor în calificările de la Australian Open

Adversarii românilor în calificările de la Australian Open îi descoperiți în articolul de față. Avem 15 participanți în total (pe tabloul principal și în calificări), record absolut pentru istoria tenisului nostru!

adversarii
Monica Niculescu

Pe tabloul principal al turneului de la Melbourne, care va avea loc între 8 și 21 februarie, sunt deja 5 românce: Simona Halep (2 WTA), Patricia Țig (54),  Sorana Cîrstea (71), Irina Begu (78) și Ana Bogdan (92). 

Iată duelurile sportivilor români în meciurile de calificare (băieții joacă la Doha, iar fetele – în Dubai, între 10 și 13 ianuarie): 

Irina Bara (119 WTA) – Yuki Naito (Japonia, 184 WTA) 

Laura Ioana Paar (193) – Maryna Zanevska (Belgia, 252) 

Jaqueline Cristian (168) – Rebecca Marino (Canada, 312) 

Mihaela Buzărnescu (137) – Lara Arruabarena (Spania, 165)  

Monica Niculescu (144, foto) – Francesca Jones (Marea Britanie, 241) 

Gabriela Talaba (205) – Chloe Paquet (Franța, 187) 

Marius Copil (216 ATP) îl va întâlni pe australianul Dane Sweeny (794), care a beneficiat de un wild-card din partea organizatorilor. 

Tecău și-a schimbat partenerul

În proba de dublu masculin îl vom avea pe Horia Tecău, cel care în acest an și-a schimbat partenerul de echipă, evoluând cu brazilianul Marcelo Melo, un jucător de top în istoria probei de dublu.  

Pe tabloul de dublu feminin vom avea mai multe reprezentante: Monica Niculescu va face echipă cu Patricia Țig, Irina Begu va juca împreună cu Nadia Podoroska (finalistă la proba de simplu de la Roland Garros 2020), Andreea Mitu va conlucra cu Raluca Olaru, iar Ana Bogdan va face tandem cu Rebecca Peterson. 

Vezi și:   Poate repeta România U21 performanța din 2019?

După cum am menționat și anterior, calificările se dispută în 3 tururi, apoi jucătorii vor accede pe tabloul principal.

Se joacă 3 din 5 seturi la proba de simplu masculin.  La dublu se va juca „avantaj” în caz de egalitate la 40, la turneele normale regula fiind să existe punct decisiv. Și mai există încă o diferență față de turneele normale:  în „decisiv” la dublu masculin și LA dublu feminin se va juca un set întreg (în celelalte turnee se dispută un supertiebreak – primul la 10 puncte).

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...