Trofeul Carpați: tricolorii au câștigat finala cu Georgia

Trofeul Carpați: tricolorii au câștigat competiția organizată la Pitești după ce au învins Georgia în finală, cu 31-25 (14-14).

tricolorii

Prima repriză a fost echilibrată, cele două echipe intrând la cabine la egalitate, scor 14-14.

În partea a doua, tricolorii au reușit să se desprindă decisiv pe tabelă, după cinci goluri consecutive marcate la scorul de 17-17. S-a terminat, 31-25 și România a intrat în posesia trofeului.

Principalii marcatori pentru naționala noastră în această partidă au fost Alexandru Mihai Tărîţă, cu 8 goluri, Dan Racoţea, Sabin Constantina, Călin Dedu și Andrei Buzle, toți cu câte 3 reușite.

În finala mică de la Trofeul Carpați, Grecia a dispus de Slovacia, scor 35-23. În semifinale, Georgia a învins Slovacia, cu 32-27, iar România a dispus de Grecia cu 31-27.

România va evolua la CE 2024 din Germania

România va evolua la Campionatul European masculin de handbal din Germania (10-28 ianuarie 2024), urmând a juca în grupa B cu Austria (12 ianuarie), cu Spania (14 ianuarie) şi cu Croaţia (16 ianuarie). Primele două clasate se vor califica în grupele principale.

Ultima oară când România a evoluat la un turneu final de Campionat European a fost în 1996, când tricolorii s-au clasat pe locul 9 din 12 formații.

Sursa foto: Federația Română de Handbal (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...