Naționala feminină de tenis de masă a României s-a calificat la Jocurile Olimpice

Naționala feminină de tenis de masă a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară, programate în acest an la Paris, după ce a ajuns în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de la Busan, Coreea de Sud.

În optimi, tricolorele au trecut cu 3-0 de Egipt, campioana Africii, și au avansat în faza următoare a competției, unde vor întâlni reprezentativa Japoniei.

„Campioanele Jocurilor Europene şi-au continuat seria de invincibilitate în Coreea de Sud şi au avansat printre cele mai bune opt echipe din lume, iar bucuria a fost dublă de această dată, întrucât faza sferturilor de finală a asigurat echipei biletele pentru Paris, cu 156 de zile până la startul Jocurilor Olimpice”, a transmis Federația Română de Tenis de Masă.

Cu Egipt, tricolorele și-au păstrat calmul și au continuat seria bună de la Campionatul Mondial, câștigând de o manieră categorică, cu 3-0. Contra Hanei Goda, Bernadette Szocs şi-a folosit loviturile câştigătoare, iar Elizabeta Samara s-a adaptat condiţiilor de joc, în ciuda unui start nedorit. Punctul final a fost adus de Adina Diaconu, care a accelerat spre victorie datorită unui joc superior adversarei.

Rezultatele meciului România – Egipt

Bernadette Szocs – Hana Goda 3-1 (11-2, 6-11, 11-8, 11-6);

Elizabeta Samara – Dina Meshref 3-2 (11-13, 8-11, 11-5, 11-7, 11-9);

Adina Diaconu – Yousra Helmy 3-0 (11-8, 11-7, 11-5).

Campionatul Mondial de tenis de masă pe echipe este criteriu de calificare pentru JO 2024, iar primele opt echipe au asigurată accederea directă la Paris. Cum România s-a calificat între primele 8 echipe ale lumii, fetele noastre au obținut biletele pentru Jocurile Olimpice.

Lotul feminin este format din Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu, Elena Zaharia, antrenorii Viorel Filimon, Mihaela Şteff şi kinetoterapeutul Petruţ Ghiţă.

Vezi și:   Iordănescu revine în iarbă! Ghiță Mureșan, la Rovinari!

Băieții sunt în optimi

Echipa masculină de tenis de masă a României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului Mondial de la Busan, fază în care va întâlni principala favorită, China.

În faza 16-imilor, România a întrecut Anglia cu 3-0, puncte fiind aduse de Eduard Ionescu, Ovidiu Ionescu și Darius Movileanu.

În urma performanței naționalei feminine de tenis de masă la JO 2024, România a ajuns la 76 de sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris.

Sursa foto: Federația Română de tenis de Masă (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...