Visele devin realitate! Naționala de polo s-a calificat miraculos la Jocurile Olimpice

Visele devin realitate: naționala de polo s-a calificat incredibil la Jocurile Olimpice de la Paris după ce reprezentativa Africii de Sud a anunțat că se retrage din competiție.

visele

România a terminat Campionatul Mondial de la Doha pe locul 10, fiind prima echipă eligibilă la calificare, după cele 4 locuri oferite prin regulament.

Cum Africa de Sud şi-a retras echipele din competiţia olimpică, atât la masculin, cât și la feminin, World Aquatics a anunțat că în locul echipei sud-africane va participa naționala României.

„Visele devin realitate. Echipa naţională de polo a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. O muncă incredibilă, pasiune şi dedicare au făcut acest vis posibil! Mulţumim tuturor celor care au susţinut această minunată călătorie a băieţilor. Suntem recunoscători pentru această oportunitate! Băieţii promit să dea tot ce au mai bun la această ediţie de Jocuri Olimpice! Paris, venim!”, a anunţat Federația Română de Polo.

„Nu știam nimic. Astăzi (n.r. – sâmbătă) am primit vestea. Noi am încercat să jucăm cât mai bine la Mondialul ăsta și să ne clasăm pe o poziție cât mai bună, în speranța de a ne califica La Jocurile Olimpice. Ăsta a fost țelul nostru și, până la urmă, s-a împlinit. Este un sentiment pe care nu-l pot descrie”, a spus, pentru Eurosport, Andrei Prioteasa, unul dintre cei mai buni jucători ai României.

România și-a aflat adversarele de la JO 2024

La CM de la Doha, România a terminat pe locul 10, după următoarele rezultate: 8-15 cu Ungaria, 25-3 cu Kazakhstan şi 10-16 cu Italia (grupa D), 9-12 cu Muntenegru (optimi), 9-7 cu China (locurile 9-12) și 9-13 cu SUA (locurile 9-10).

Vezi și:   Performanțe uluitoare la handbal și volei, mârlănii la fotbal

Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania şi Australia erau deja calificate, în timp ce Serbia, Croaţia, Muntenegru şi Italia au obținut biletele pentru Paris la CM de la Doha.

Africa de Sud a anunțat însă că se retrage, dând astfel șansa naționalei României să evolueze la JO de la Paris, unde tricolorii au fost repartizați în grupa A, alături de Croația, Italia, Grecia, SUA și Muntenegru.

Sursa foto: Federația Română de Polo (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...