Medalie de argint pentru echipa României de volei pe zăpadă!

Medalie de argint pentru echipa României de volei pe zăpadă! Naționala tricoloră a terminat pe locul 2 în Circuitului European care s-a disputat la Erzurum, în Turcia.

medalie de argint

În fiala turneului de volei pe zăpadă, România a cedat la mare luptă în fața primei echipe a Turciei, scor 0-2 (13-15, 16-18), după ce, în semifinale, trecuse de Turcia 2, scor 2-0 (15-10, 15-8).

Astfel, naționala de volei pe zăpadă a României, formată din Ioana Hododi, Ioana Miu, Larisa Dua Shahzada și Alexia Brădățan, a terminat pe locul 2, cucerind medalia de argint. Primele trei sportive sunt de la CSU ASE București.

Fetele antrenate de Răzvan Ifrim au avut o evoluție apreciată la Erzurum, în Munții Palandoken, unde s-au luptat și pe teren, dar și cu frigul pătrunzător.

„După trei zile de lupte la temperaturi scăzute, fetele pregătite de antrenorul Răzvan Ifirm au reușit să aducă pentru România și pentru clubul nostru medalia de argint. Felicitări, fetelor”, a transmis CSU ASE pe Facebook.

Competiția din Turcia, care face parte din Circuitul European de volei pe zăpadă, a avut loc între 13 și 15 martie.

Tot argint și la Europenele universitare

La sfârșitul anului trecut, la  prima ediție a Campionatului European Universitar de iarnă, România a fost reprezentată de echipele de volei pe zăpadă ale Academiei de Studii Economice din București, pregătite de antrenorul Răzvan Ifrim.

După cele trei zile de meciuri disputate în Alpii Italiei, la 1.200 metri altitudine, fetele au reușit să obțină medaliile de argint, iar băieții să se claseze pe locul 6.

Performanța este cu atât mai meritorie cu cât la întreceri au participat echipe de la 46 de universități europene.

Vezi și:   Visele devin realitate! Naționala de polo s-a calificat miraculos la Jocurile Olimpice

Echipa feminină le-a avut în componență pe Alexia Brădățan, Larisa Dua Shahzada, campioane naționale la volei pe zăpadă în 2022, Maria Dulău și Daria Andronache, debutante la o competiție pe zăpadă.

În finală, CSU ASE a fost învinsă cu 2-0 de echipa Universității din Viena.

Sursa foto: Federația Română de Volei (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...