Value Bets: Fă asta ca să poți spera să devii un parior iscusit pe termen lung

Value Bets sau pariurile de valoare, reprezintă acele pronosticuri la care pariorul găsește un avantaj în fața agenției, în ceea ce privește raportul dintre cota selecției și estimarea probabilității de reușită a acelui pont.

În termeni simpli, este vorba despre cote care nu reflectă foarte precis estimările personale: adică, dacă un sportiv, spre exemplu, are șanse mai mari de a se impune într-un meci decât o arată cota pentru victoria sa, iar pariorul mizează pe respectivul coeficient, practic a plasat un pariu de valoare.

Atenție! Foarte multe persoane cred că pariurile pe valoare sunt numai cele pariate pe outsideri, însă acest lucru nu este adevărat.

Pariuri de valoare pot fi găsite atât pe cote de 1.15, cât și pe cote de 100, însă, de regulă, se întâmplă ca valoarea să apară de cele mai multe ori pe contrafavoriți, în special datorită faptului că operatorii ajustează automat cotele în funcție de fluxul de pariuri plasate de către jucători, iar majoritatea pariorilor mizează pe favoriți.

Un lucru este însă cert: cei care aplică metoda Value Betting în adevăratul sens al cuvântului nu joacă neapărat pe pronosticul care are cele mai mari șanse de reușită, ci pe cel care are valoarea cea mai mare.

Există așadar pariori iscusiți care joacă bilete cu selecții individuale a căror cotă medie este de peste 3, însă în același timp există și pariori care aplică cu succes acest procedeu și mizând pe pronosticuri a căror cotă medie nu trece de 1.60.

Totuși, pentru a explica mai bine acest concept, să luăm ca exemplu o dispută din El Clasico: Real Madrid și FC Barcelona s-au întâlnit ultima dată în data de 23 decembrie a anului trecut.

Vezi și:   Motivație solidă pentru o victorie a tineretului Islandei

Madrilenii reveneau în țară după ce tocmai câștigaseră pentru a doua oară consecutiv Campionatul Mondial al Cluburilor și având în spate o serie de 10 partide fără înfrângere în toate competițiile.

Chiar dacă totul părea să fie pozitiv pentru Galactici, cunoscătorii observaseră că ceva nu era în regulă cu echipa antrenată de Zinedine Zidane, întrucât Realul nu mai părea echipa redutabilă din ultimele două sezoane, în care a câștigat Liga Campionilor.

Pe lângă faptul că madrilenii pierduseră grupa de Liga Campionilor după ce au fost învinși de Tottenham cu scorul de 3-1 pe White Hart Lane, formația de pe Santiago Bernabeu cedase deja mult teren și în fața Barcelonei în competiția internă.

2.25 era cota la Winmasters pentru victoria celor de la Real Madrid

3.85 era cota la Unibet pentru un rezultat de egalitate în precedenta ediție din El Clasico

3.35 era cota la Fortuna pentru victoria Barcelonei

În plus, Ronaldo și compania au avut un program solicitant în Emiratele Arabe Unite, acolo unde s-a desfășurat competiția intercontinentală. De altfel, cele două partide disputate de Galactici au fost câștigate la limită: 2-1 cu Al Jazira, respectiv 1-0 cu Gremio, în finală. Toate aceste schimbări de mediu, fus orar și așa mai departe nu aveau cum să facă bine.

Să nu uităm nici faptul că echipa condusă de Ernesto Valverde era neînvinsă în acest sezon în La Liga și în Liga Campionilor, arătând mult mai bine decât anticipau specialiștii în acest început de sezon, mai ales după anunțarea plecării lui Neymar.

Pariorii iscusiți au fost cei care au remarcat toate aceste lucruri și care au ales să parieze pe valoare, la casele de pariuri online care ofereau cote bune pentru acest rezultat, cum ar fi agenția Netbet, casa de pariuri Betano sau operatorul de pariuri sportive și Betting Exchange Betfair, printre altele.

Vezi și:   Cât de importante sunt absențele Stelei pentru meciul cu Iașiul

Chiar dacă meciul se disputa în Madrid, Barcelona câștigase și în sezonul precedent disputa din campionat de pe Bernabeu.

Una peste alta, trebuie să înțelegem că aceia care au pariat pe victoria catalanilor în această partidă au mizat pe valoare și, chiar dacă Messi și compania nu s-ar fi impus în acel meci, pe termen lung această strategie este viabilă, dacă este combinată cu o strategie profesionistă de money management.

În funcție de cota medie jucată, un parior are nevoie de un procent mai mic sau mai mare de ponturi câștigate pentru a fi profitabil. Orice este posibil, atât timp cât se acordă suficient timp analizării partidelor și se respectă metoda aleasă de gestionare a banilor. Mult succes!

PariuriX.com promovează parierea responsabilă și vă recomandă să nu jucați mai mult de 10% din veniturile lunare. Pariurile pot avea consecințe financiare și pot cauza dependență. Vă rugăm să jucați responsabil!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...