3 strategii interesante de money management la pariuri sportive

Îți prezentăm 3 strategii de money management pe care probabil încă nu le-ai încercat. Cu siguranță, îți va plăcea măcar una dintre ele, întrucât sunt cât se poate de diferite din toate punctele de vedere. 

Pentru că nu există un money management ideal, care să li se potrivească tuturor pariorilor, dacă ești în căutarea succesului, vei fi nevoit să experimentezi, așa că n-ai decât să încerci una dintre abordările propuse:

Strategia Labouchere

Această metodă este în general aplicată pentru pariurile cu cotă 2, însă poate fi adaptată fără probleme și pentru alți coeficienți. Pariorul trebuie să genereze un șir de numere cuprinse între 1 și 9, ca de exemplu: 3, 2, 5, 4, 2, 1, 1.

Cu cât numerele alese sunt mai mari, cu atât riscul de faliment crește, întrucât acele numere reprezintă unități din banca pariorului. Din respectivul șir, pariorul va miza de fiecare dată pe suma dintre prima și ultima cifră; folosind exemplul nostru, ar însemna ca prima miză să fie 3+1, adică 4 unități (din totalul de 100 de unități al băncii).

Miza următoarelor pariuri pariu se va decide astfel:

În cazul în care pariul a fost câștigător, se vor șterge din șir două numere: primul și ultimul. Prin urmare, șirul ar arăta astfel: 2, 5, 4, 2, 1, iar pariorul va folosi 2+1 ca următoarea miză.

În cazul în care pariul a fost pierzător, se va adăuga la sfârșitul șirului miza pierdută. În această situație, șirul nostru virtual ar arăta astfel: 3, 2, 5, 4, 2, 1, 1, 4, iar pariorul ar urma să joace o miză de 3+4 la următorul pariu.

Vezi și:   Amintiri din copilărie: fotbal în iarba verde de la țară, numărul 8 pe spate și meciul văzut la televizorul Venus

Scopul acestei metode este, desigur, ștergerea tuturor numerelor de pe listă. Strategia Labouchere este apreciată de anumiți statisticieni pentru că, deși depinde într-o oarecare măsură de noroc, pariorul are nevoie să câștige cel puțin 34,34% din pariuri pentru a putea încheia lista cu succes și, dacă ne gândim că pronosticurile jucate vor avea o cotă de aproximativ 2, jucătorul are cel puțin la nivel teoretic un avantaj matematic.

Strategia visătorului

Spre deosebire de Labouchere, acest sistem este unul extrem de greu de finalizat cu succes, însă potențialul câștig este imens. Această strategie necesită bilete cu cote de cel puțin 2,25 pentru a putea fi aplicată ca la carte.

Pentru a o explica mai bine, vom spune că începem cu o miză de 10 RON și avem ca obiectiv câștigarea a 10.000 RON. După fiecare pariu câștigător, jucătorul va opri 25% din câștig și va miza diferența pe următorul pariu. Șirul se va încheia odată cu atingerea a 15 pariuri câștigătoare, însă după cel de-al 14-lea pariu câștigător se va pune deoparte 57% din câștig și se va miza diferența de 43% pe ultimul pariu.

Partea bună este că atunci când pariorul prinde un bilet necâștigător va da înapoi numai doi pași, adică nu va trebui să înceapă de la zero. Ce-i drept, strategia nu lasă mult loc de eroare, însă poate fi atractivă pentru pasionații de adrenalină și, până la urmă, necesită o investiție financiară minimă.

Strategia Plateau

Această abordare este folosită de o parte dintre pariorii profesioniști și are ca scop obținerea profitului pe termen lung, astfel încât cei care se așteaptă la câștiguri spectaculoase vor fi dezamăgiți de metoda Plateau.

Vezi și:   Pontul zilei: Mai multă determinare pentru CFR Cluj

Principiul acestei strategii presupune folosirea unei mize fixe, spre exemplu 1% din bankroll. În momentul în care banca se mărește cu 25%, pariorul urmează să-și recalculeze miza de 1%. Raționamentul se va repeta și la următoarea creștere de 25%, și tot așa. Ideea este că această strategie vine la pachet cu un factor de risc mic – cu condiția ca jucătorul să plaseze pariuri individuale – și se bazează mai mult pe cunoștințele pariorului decât pe noroc.

Apropo, poți să-ți dublezi șansele de câștig jucând această strategie dacă profiți de oferta bonus Betano. Nu uita însă că nu există nici o strategie sigură la pariuri sportive și nici ponturi 100% sigure, așa că nu paria niciodată mai mult decât îți permiți să pierzi. Mult succes și să fie verde!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...