Așa se completează Declarația Unică 212 pentru pariuri online!

Cine a retras bani din contul de pariuri online în perioada 1 ianuarie 2017 – 23 martie 2018 trebuie să declare veniturile la ANAF. Începând cu data de 16 mai 2018, declarația 212, denumită și Declarația Unică, este disponibilă pe site-ul Ministerului Finanțelor și se poate depune și online, prin intermediul contului SPV (Spațiu Privat Virtual).

Sunt două situații:

1. Dacă ai efectuat retrageri din contul de pariuri online în anul 2017 și nu le-ai declarat în Formularul 200, trebuie să le menționezi în Declarația Unică, pe care să o depui până pe data de 15 iulie 2018.

2. Dacă ai efectuat retrageri în contul de pariuri online între 1 ianuarie și 23 martie 2018, trebuie să completezi și să depui Declarația Unică până pe data de 15 martie 2019.

Ce pași trebuie să urmezi

Pentru a completa Formularul 212, trebuie să parcurgi următorii pași:

1. Descarci declarația de pe site-ul Ministerului Finanțelor. Este în format pdf, deci trebuie să ai Adobe Reader actualizat. Se poate ca versiunile mai vechi să nu afișeze corect.

2. Pe antetul primei pagini trebuie să scrie „Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice”. Mai întâi este de completat secțiunea „A. Date de identificare a contribuabilului”: nume, inițiala tatălui, prenume, adresă, cod de identificare fiscală (adică CNP în cazul pariorilor). Opțional, pot fi completate câmpurile: telefon, email sau cont bancar. 

3. Treci apoi la secțiunea „B”, unde vei vedea mai multe câmpuri. Trebuie să bifezi căsuța de la secțiunea 1.1 Date privind veniturile realizate din România în anul 2017. Ai terminat cu prima pagină.

Vezi și:   Maratonistul Marius Ionescu: „Faceți sport cu plăcere, nu renunțați la visurile voastre!”

4. De pe a doua pagină a Declarației Unice, pe pariori îi privește secțiunea „1.1.A.1 Categoria de venit”, unde trebuie să aleagă „Jocuri de noroc”. La subpunctul 1.1.A.10 treci denumirea organizatorului jocurilor de noroc, așa cum apare în lista cu retragerile pe  anul 2017, iar la subpunctul 1.1.A.11 treci codul de identificare pe care îl găsești în dreptul numelui organizatorului, în aceeași listă. Dacă nu ai aceste informații, le poți găsi pe site-ul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.

5. Veniturile propriu-zise sunt completate în secțiunea „1.1.B. – Date privind venitul/câștigul net anual”. Suma retrasă trebuie completată în câmpul „1.1.B.1. Venit brut”. Atenție: nu treci suma totală a retragerilor, ci numai o retragere.

Dacă ai efectuat mai multe retrageri în perioada respectivă, dai click pe Adaugă Venit și reiei pașii de câte ori este nevoie. În precedenta declarație online se puteau adăuga maxim 20 de retrageri.

În Declarația Unică, pot fi completate și 50 de retrageri. După ce ai terminat operațiunea, revii pe prima pagină și dai click pe butonul din partea superioară stânga a paginii – „Validează formularul”. Ar trebui ca pe ecran să apară un mesaj de tipul „Formularul este valid”. Este simplu ca și când completezi biletul zilei la pariuri!

Salvezi declarația completată pe calculator. Următorul pas este să o trimiți la ANAF. Sunt trei opțiuni în acest sens: 

1. O printezi în două exemplare și o duci la sediul administrației fiscale de care aparții;

2. O printezi într-un singur exemplar și o trimiți prin poștă, cu confirmare de primire (sau prin curier rapid). 

Vezi și:   Să facem sport, dar nu oricum!

3. O trimiți online, prin spațiul virtual privat. Pentru a face acest lucru, trebuie să ai cont pe platforma anaf.ro. După ce te-ai identificat prin username și parolă, intri în secțiunea Declarații, apoi în Completare declarații, apoi în Declarație Unică. Dai click pe butonul „alege declarație” și încarci declarația PDF completată și salvată pe calculator. Dai apoi click pe „Transmitere declarație”.

Este bine să te asiguri că declarația a fost recepționată. Ar trebui să primești un mesaj în Inbox-ul contului.

Dacă nu declari veniturile din pariuri realizate în perioadele menționate, vei primi cu siguranță o amendă între 50 și 500 RON, în contextul în care ANAF a pornit o campanie de recuperare a banilor datorați de contribuabili.

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...