Cupa Mondială de Fotbal 2022, sub semnul întrebării

Apar tot mai multe semne de întrebare în privința Cupei Mondiale de Fotbal 2022, competiție care ar trebui să fie găzduită de Qatar.

Țara organizatoare este arătată cu degetul din toate părțile din mai multe motive: Michel Platini a fost reținut pentru dare și luare de mită în desemnarea Qatarului ca gazdă a Mondialului, muncitorii mor pe capete pe șantierele unde sunt ridicate noile stadioane, iar țările din vecinătate nu sunt deloc prietenoase.

”Din moment ce acordarea organizării Cupei Mondiale din 2022 celor din Qatar nu a fost decât o mare păcăleală, iar fostul președinte FIFA a fost reținut, există posibilitatea ca asiaticii să fie deposedați de dreptul de a găzdui turneul final. Dacă este necesară o nouă gazdă, Anglia este probabil una dintre marile favorite. E una dintre puținele țări care ar putea organiza turneul în scurt timp, deoarece beneficiază de infrastructura necesară”, a declarat reprezentantul uneia dintre bookmakerii care deja primesc pariuri pe tema țării căreia îi va fi atribuită organizarea CM 2022. 

Principala favorită este Anglia, urmată de Germania, Franța și Spania, deși Qatarul s-a aflat în „finală” cu SUA atunci când s-a luat decizia referitoare la găzduirea turneului final ce va avea loc peste trei ani.

Peste 1.200 de muncitori au murit

Organizațiile care militează pentru apărarea drepturilor omului atrag și ele atenția că micului stat din Orientul Mijlociu ar trebui să i se retragă onoarea de a găzdui Cupa Mondială, pentru „ororile” de pe șantierele pe care sunt ridicate stadioanele.

Muncitorii își desfășoară activitatea în condiții inumane, au salarii mici și sunt exploatați. Peste 1200 dintre ei au murit la locul de muncă de la startul lucrărilor. Recent, pe Internet au circulat imagini cu o masă mare de muncitori aflați în grevă.

Vezi și:   Irina Begu, calificare cu emoții în turul 2 la Palermo. Ana Bogdan, eliminată cu scandal

O problemă și mai mare este reprezentată de starea de conflict dintre Qatar și statele cu care se învecinează. Bahrain, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Egiptul au întrerupt orice legătură terestră și aeriană cu Qatarul, pe care l-au acuzat de legături cu terorismul.

În plus, este imposibil ca turneul final din 2022 să fie organizat cu 48 de echipe, întrucât meciurile nu pot fi găzduite de o singură țară și nici nu se poate ca țările co-organizatoare să se afle la o distanță mare una de alta.

Un singur lucru este cert: competiția se va ține, fie în Qatar, fie în alte țări. Ponturile specialiștilor pentru Campionatul Mondial de Fotbal dau deja o mare favorită: deținătoarea titlului, Franța.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...