E bine să pariezi în funcție de ce visezi sau de feeling?

Stabilim ponturile la pariuri în funcție de rezultatul unei analize profunde sau ne luăm după feeling? Părerile pariorilor sunt împărțite cu privire la acest aspect.

feeling

  1. Anumiți pariori visează desfășurarea unor partide sau tabela de marcaj a unui meci care urmează să aibă loc și merg când se trezesc să parieze ce-și mai amintesc cu privire la acele imagini.

2. Alții ignoră de multe ori informațiile de ultimă oră, cum ar fi accidentările, bârfele, conspirațiile, cotele oferite de casele de pariuri online, și așa mai departe, preferând să mizeze pe propriul feeling, pe instinct sau pe propria intuiție.

3. Ultima categorie este cea a adepților analizei, care susțin că fără un studiu extrem de detaliat și fără o evaluare corectă a datelor nu se poate câștiga la pariuri pe termen mediu și lung.

Totuși, care dintre cele 3 cazuri merită luate în calcul? Care este varianta cea mai bună? Cum ar trebui să procedeze pariorii atunci când se confruntă cu astfel de situații. Un răspuns bun nu este tocmai ușor de dat…

Caz real: a visat și-a câștigat!

Cazul lui Adrian Hayward (foto) este unul dintre numeroasele exemple care îi pot contrazice pe iubitorii de analize și statistici.

Este vorba despre un suporter care a visat în 2006 că Xabi Alonso va marca din propria jumătate a terenului, iar apoi a mers la agenția de pariuri pentru a miza pe asta, înainte de partida dintre Luton și Liverpool din turul a 3-lea al FA Cup.

Englezul,  care avea 42 de ani la acea vreme, a primit o cotă de 126 pentru respectivul pariu, în care a investit și o sumă mult mai mare decât era obișnuit să parieze, și anume 200 de lire sterline.

Vezi și:   5 echipe spectaculoase care nu și-au atins potențialul

Visul a devenit realitate în minutul 94 al partidei, atunci când Xabi Alonso a profitat de faptul că întreaga echipă adversa se afla în careul lui Liverpool la o fază fixă (inclusiv portarul), încercând să forțeze egalarea, lucru care i-a permis mijlocașului spaniol să încerce execuția fantezistă cu care a marcat golul de 3-5.

Alonso a închis tabela și în același timp i-a umplut buzunarele lui Adrian Hayward:

Te pricepi sau nu te pricepi

Un studiu desfășurat în Statele Unite poate să-i facă pe cei care sunt contra abordării de la punctul 2 să-și schimbe părerea. Cercetătorii au împărțit subiecții în două categorii: în prima grupare intrau cei care nu cunoșteau mai nimic despre jocul de fotbal (soccer), iar în a doua categorie intrau cei care urmăreau meciuri de fotbal și chiar jucau la pariuri sportive.

Cei din prima categorie au primit informații statistice elementare despre formațiile din câteva campionate de top, cum ar fi clasamentul din sezonul trecut, câteva cuvinte despre reputația și istoria echipelor și ultimele rezultate. Subiecții din categoria secundă aveau acces la internet și la tot ce doreau.

Apoi, toți voluntarii au fost rugați să dea pronosticuri la o serie de meciuri, iar  rezultatele au fost pur și simplu surprinzătoare: cei care nu știau nimic despre fotbal și despre pariuri au dat ponturi mai bune decât „cunoscătorii”, spre surprinderea tuturor. Acest studiu a arătat că feeling-ul și bunul simț pot fi mai eficiente în a prezice rezultatele la pariuri decât analizarea în detaliu a partidelor.

Bineînțeles,  acest lucru nu înseamnă neapărat că trebuie să evităm să analizăm partidele, ci mai degrabă că pariorii, în general, nu stau prea bine în ceea ce privește evaluarea informațiilor culese, așa că mai trebuie lucrat mult la acest capitol.

Vezi și:   Pontul zilei: Steaua poate profita de situația din Turcia

Analiza rămâne, totuși, de bază, iar pentru asta vă invit să intrați pe site-ul comunității pariorilor din România pentru a inspecta numeroșii tipsteri de acolo.

Statisticile specialiștilor sunt disponibile în mod public și pot fi văzute în timp real pe site. Mulți dintre tipsterii de acolo sunt pe plus la total, așa că merită să-i urmăriți.

Spune-ne și tu cum vezi lucrurile! Cum ai avut cele mai bune rezultate la pariuri? Care au fost cele mai mari și mai bizare câștiguri înregistrate și, bineînțeles, dacă ești un parior iscusit, vrem să auzim povestea ta. Lasă un comentariu mai jos!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...