De ce sunt meciurile din preliminariile Europa League atât de imprevizibile?

Partidele din preliminariile Europa League sunt extrem de imprevizibile, mai ales în primele tururi. Nu de puține ori se întâmplă ca pariorii să se lase influențați prea mult de cotele furnizate de operatori și prea puțin de alte informații relevante.

Totuși, de ce sunt atât de greu de prezis aceste partide ce se dovedesc a fi atractive pentru pariori, care așteaptă cu nerăbdare începutul sezonului? Ei bine, vom încerca să răspundem la această întrebare în cele ce urmează:

Echipele se află în momente competiționale diferite – Avem de-a face cu formații care sunt în plin campionat sau care vor începe competițiile peste câteva săptămâni. Evident, felul în care acestea își efectuează pregătirea diferă, având obiective diferite cu privire la atingerea randamentului maxim, ceea ce își poate pune în mod serios amprenta asupra jocului.

Cluburile nu tratează competiția cu același interes – Chiar dacă în aparență un antrenor va folosi cel mai bun 11 disponibil pentru o partidă din Liga Europa, asta nu înseamnă că respectivul club își dorește cu orice preț să câștige acea partidă.

Anumite echipe tratează aceste preliminarii ca pe meciuri de pregătire și nimic mai mult, în timp ce altele își pun speranțele în aceste partide, care le pot aduce venituri consistente pentru bugetul lor infim.

Apariția multor factori noi cu care jucătorii nu sunt obișnuiți – Este greu de anticipat cum vor reacționa anumiți fotbaliști – mai mult sau mai puțin profesioniști – în situații în care au fost puși rareori sau chiar niciodată.

Spre exemplu, dacă formațiile din Malta sunt obișnuite să călătorească cel mult câteva zeci de minute cu autocarul pentru a juca un meci în deplasare, acum vor fi nevoite să zboare până într-o țară precum Insulele Feroe și să doarmă în alt pat pentru cel puțin o noapte.

Vezi și:   FCSB vs Dinamo: unii încearcă să-și revină, ceilalți transferă cu camionul

Lista noutăților nu se oprește aici: o formație care este obișnuită să joace cu câteva sute de spectatori docili în tribune poate avea acum de înfruntat o galerie ostilă de 2000 de persoane. Și exemplele pot continua…

Condiții climatice și de joc diferite – Câți pariori studiază diferențele de altitudine, temperatură, umiditate, suprafață, și așa mai departe? Cu siguranță astfel de diferențe pot cântări decisiv în economia unei partide, mai ales dacă ne gândim că nivelul de profesionalism și de valoare al echipelor implicate în primele runde este unul foarte scăzut.

Nu toți jucătorii sunt profesioniști – În primele două runde ale preliminariilor Europa League, participă și echipe care nu sunt tocmai profesioniste. De aceea, o petrecere, o masă prea copioasă sau câteva pahare în plus de bere cu o seară înainte de meci pot afecta radical prestațiile jucătorilor.

Există chiar și cazuri de jucători care sunt aduși numai pentru aceste meciuri din calificări, ca să nu mai vorbim de cazuri de nepotism și alte tipuri de influențe…

Multe dintre echipe au efectuat numeroase schimbări și nu sunt pregătite – Chiar dacă în aparență diferența între campionatele din care provin două formații este mare, la astfel de cluburi se pot întâmpla multe în decurs de câteva zile. Spre exemplu, se poate schimba antrenorul și se pot aduce 8 jucători noi de la o săptămână la alta.

În astfel de situații, nici măcar conducătorii clubului sau cei din staff-ul tehnic nu vor putea ști cum va evolua echipa lor până când nu o vor vedea în primul meci oficial, cu atât mai puțin pariorul care citește câteva știri sau zvonuri pe internet…

Este foarte puțin probabil să se afle dacă meciul este jucat corect – Dacă doi dintre ospătarii care evoluează la echipele din San Marino pro bono se hotărăsc să-i lase pe adversari să câștige la o diferență mare de scor, nimeni nu va ști acest lucru – sau poate doar câteva persoane foarte apropiate acelor fotbaliști, care vor și intra în case de pariuri stradale pentru a fructifica decizia acestora. De aceea, orice analiză poate fi cu ușurință dată peste cap de astfel de scenarii.

Vezi și:   Nevoia de psiholog sportiv în sportul românesc

Totuși, agențiile își iau măsuri de precauție în acest sens, reducând sumele maxime admise care pot fi jucate pe astfel de meciuri. Cel mai haios este însă când diverși jucători din tabere adverse își doresc să piardă: în astfel de cazuri, apar, de regulă, foarte multe goluri.

Nu există suficiente informații despre acele echipe și nici surse de încredere. Dacă un personaj lansează un zvon cum că nu știu ce echipă din Islanda a petrecut în noaptea premergătoare meciului și că antrenorul nu se va baza pe 5 dintre titulari într-un joc de Europa League, probabil că zvonul va circula repede, iar cotele se vor modifica în mod dramatic.

Totuși, o astfel de manevră îi poate aduce individului mulți bani, iar sursa respectivă poate fi un site local administrat de liber profesioniști… Problema este că astfel de informații nu se prea pot verifica, iar repercusiunile lor nu se pot cântări în mod relevant.

În concluzie, putem spune că există numeroase motive pentru care meciurile din preliminariile Europa League sunt greu de prezis. Din acest motiv, cel mai bun lucru pe care pariorii îl pot face este să evite să parieze pe astfel meciuri și să aștepte faza grupelor sau, în cel mai rău caz, să parieze pe cote mari și în niciun caz pe favorite!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...