Qatar, blocat din cauza terorismului! Ce se întâmplă cu CM de fotbal?

Qatar, gazda CM din 2022, e acuzată de 6 țări arabe că încurajează mișcările extremiste și teroriste. Legăturile diplomatice au fost rupte, iar Mondialul e în pericol.

2884029_xbig-lnd
Credit foto: fifa.com

Începutul de săptămână a fost zguduit de scandalul politic izbucnit în Orientul Mijlociu. 6 țări arabe, printre care Emiratele Arabe Unite, Egipt și Arabia Saudită, au rupt legăturile diplomatice cu Qatar, din dorința de a proteja securitatea națională împotriva mișcărilor teroriste și extremiste.

Granițele au fost închise, iar legăturile aeriene, pe uscat și pe mare au fost blocate.

Impactul la nivel politic și economic va fi unul pe măsură, iar unele dintre efecte deja au apărut: companii aeriene ce au anulat cursele dinspre și înspre țările implicate în conflict și prețul petrolului ce a început să crească.

Motivele declanșării acestui conflict și multitudinea efectelor sale vor fi discutate în presa de specialitate. Să vedem cum ar putea suferi sportul/fotbalul de pe urma ultimelor evenimente.

Cu o populație de 2,7 milioane de oameni, Qatarul este cunoscut în principal prin intermediul agenției aeriene Qatar Airways, prin stația internațională de știri Al Jazeera și prin faptul că a câștigat dreptul de a fi gazda Campionatului Mondial de Fotbal din 2022.

Al Ahli Saudi FC din Aranbia Saudită a anunțat dimineață încheierea contractului de sponsorizare dintre Qatar Airways și club. Aceștia semnaseră în 2014 o înțelegere pe 3 ani și o reînnoiseră in mai anul acesta.

În prezent, Qatar Airways este unul dintre sponsorii principali ai echipei de fotbal FC Barcelona. În 2015, acest club lua în considerare încheierea colaborării cu compania aeriană, din cauza problemelor social-politice din Golf. Posibil ca situația să se repete!

Un port nou, construcții noi ca parte a unui plan de dezvoltare a sistemului medical, un proiect pentru metrou și 8 stadioane noi sunt doar câteva dintre construcțiile majore ce se ridică în Qatar în acest moment datorită evenimentului din 2022. Toate aceste acțiuni pot fi încetinite sau stopate pentru o perioadă de timp, având în vedere faptul că majoritatea materiei prime provine din țările ce au blocat orice legătură cu Qatarul.

FIFA a emis astăzi o declarație scurtă, în care se arată că a vorbit cu Comitetul Local de Organizare al CM din Qatar 2022 în legătură cu probleme legate de Cupa Mondială și că, pe fondul creșterii crizei diplomatice dintre țările arabe și Qatar, va  menține un „contact regulat” cu acesta. Fără alte comentarii pentru moment.

Cum va fi afectat marele eveniment din 2022? Așteptăm comentariile dumneavoastră.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...