Michel Platini a fost  pus sub acuzare în dosarul Blatter

Michel Platini a fost  pus sub acuzare de justiția elvețiană în dosarul Blatter. Fostul președinte UEFA și fost mare internațional francez este cercetat din 2015, în ancheta ce-l vizează pe fostul lider FIFA, Joseph Blatter.  Acesta este acuzat de „gestionare greșită și delapidare”.

michel platini
Credit: essentiallysports.com

Conform unor agenții de presă americane și franceze, care citează un document al avocatului Thomas Hildbrand, Platini a fost pus sub acuzare și urmează să fie audiat de instanțele elvețiene pe 31 august.

În centrul investigației, care a început în 2015, se află plata unei sume de 1,8 milioane de euro, pe care Blatter, în calitate de președinte FIFA, a făcut-o către Platini. Plata, efectuată în 2011, s-ar referi la servicii de consultanță oferite de Platini pentru Blatter, fără niciun contract scris.

Michel Platini și-a ispășit suspendarea de 4 ani 

Pe plan sportiv, cazul a fost judecat deja la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, cu Blatter  care și-a dat demisia din funcția de președinte FIFA în 2015. Acesta a fost suspendat timp de șase ani din orice activitate legată de fotbal, pentru „abuz de poziție”, „conflict de interese” și „administrare greșită”. PPlatini a primit o pedeapsă de patru ani de suspendare.

„Am încredere totală în justiția elvețiană. Sunt din nou la dispoziția lor”, a spus  Platini într-o declarație de presă.

Sancțiunea impusă de Tribunalul de Arbitraj Sportiv pentru Platini s-a încheiat anul trecut în octombrie. Fostul mare fotbalist a preluat recent funcția de consilier personal al lui Philippe Piat, președintele FIFPro (Asociația Internațională a Fotbaliștilor Profesioniști).

Surse:
https://www.thenewstribune.com/sports/article243815532.html

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...