Istvan Kovacs va arbitra la Cupa Mondială 2022 din Qatar

Istvan Kovacs va arbitra la Cupa Mondială 2022 din Qatar. Arbitrul român a fost inclus de FIFA pe lista „centralilor” care vor participa la turneul final ce se va desfășura între 21 noiembrie și 18 decembrie 2022. 

istvan kovacs
Credit foto: gsp.ro

Istvan Kovacs este primul arbitru de centru din România care prinde lista pentru Cupa Mondială după 36 de ani, anunță FRF.

Ultimul „central” român care a participat la un turneu final a fost Ioan Igna, care a fluierat în partide disputate la Cupa Mondială din 1986.

Anterior, Costel Rădulescu (1930), Andrei Rădulescu (1970) şi Nicolae Rainea (1974, 1978, 1982) oficiaseră jocuri la turnee finale ale Cupei Mondiale.

Ultimul român care a arbitrat la un campionat mondial este asistentul Nicolae Grigorescu, la Cupa Mondială 1998 din Franţa.

Istvan Kovacs va conduce finala Europa Conference League

Alături de Kovacs, la turneul final al Cupei Mondiale din Qatar vor mai oficia doi români, arbitrii asistenţi Ovidiu Artene şi Vasile Marinescu.

În vârstă de 37 de ani, Istvan Kovacs va conduce săptămâna viitoare, împreună cu asistenții Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, prima sa finală europeană la nivel de club, Europa Conference League, dintre AS Roma şi Feyenoord Rotterdam.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...