Patru medalii pentru România la Cupa Mondială de Paraclimbing

Patru medalii a cucerit România la Cupa Mondială de Paraclimbing. Răzvan Nedu, Cosmin Candoi, Alexandru Benchea și Valentin Moise sunt eroii de la prima Cupă Mondială din acest an, care a avut loc pe 24 și 25 mai la Salt Lake City, SUA. 

Cei 4 sportivi au concurat la categoria visually impaired a sportivilor cu deficienţe de vedere, unde clasificarea se face pe 3 categorii.

Sportivii B1 au o acuitate de sub 1% sau zero, sportivii B2 au o acuitate vizuală de până la 2/60 și / sau un câmp vizual mai mic de 5%, iar sportivii din categoria B3 au între 2/60 și 6/60 acuitatea vizuală și un câmp vizual între 5% și 20%.

4 medalii: una de aur, una de argint și două de bronz

Cosmin Candoi a câștigat aurul la categoria B3. El a adus României și primul titlu de campion mondial în anul 2019.

„M-am simțit grozav pe peretele din Salt Lake City și mă bucur că am reușit cu toții să fim în finale și mai ales, să ne întoarcem victorioși. Vom avea un an bun, sunt sigur”, a precizat Cosmin Candoi.

Răzvan Nedu a obținut medalia de argint la categoria B1. Deținător al titlului de vicecampion mondial, Nedu este căpitanul Lotului Național de Paraclimbing.

„Mă întorc cu argint de la această Cupă Mondială, dar sunt si mai fericit că doi dintre colegii mei au obtinut primele lor medalii la acest concurs.” a declarat Răzvan Nedu.

Alexandru Benchea a câștigat bronzul la categoria B1: “Pentru mine această medalie arată nu doar evoluția mea și munca din ultimii ani, dar și faptul că dincolo de pasiunea mea de a urca pe munții din întreaga lume, practicarea acestui sport mă face să fiu mai bun, din toate punctele de vedere”, a spus Alexandru Benchea.

Vezi și:   Avem bază ultramodernă, dar România se antrenează și joacă în mocirlă!

De asemenea, Valentin Moise a fost medaliat cu bronz la categoria B2. “Este prima mea medalie la un concurs de paraclimbing și sunt foarte fericit. Am evoluat mult în 2 ani și mă motivează enorm faptul că mă întorc acasă cu un loc pe podium”, a afirmat Valentin Moise.

Doi antrenori și un kinetoterapeut au avut grijă de sportivii tricolori

De lotul României de Paraclimbing s-au ocupat antrenorii Claudiu Miu și Delia Liscan și kinetoterapeutul și instructorul sportiv Constantin Voicescu.

„Sunt mândru că ne întoarcem cu 4 din 4, iar faptul că toți sportivii care au participat anul acesta în SUA s-au situat pe podium arată cât de bine am evoluat. Vom continua să atragem cât mai mulți copii cu dizabilități către escaladă, pentru că este un sport extraordinar”, a precizat Claudiu Miu, antrenor și fondatorul Asociației Climb Again.

Climb Again a dezvoltat primul centru de terapie prin escaladă din Europa la București și coordonează Lotul Național de Paraclimbing al României.

Sursa foto: Romania Paraclimbing Team (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...