Tricolorele de aur. România a câștigat proba de spadă la CE U23

Tricolorele de aur. România a câștigat proba de spadă la Campionatele Europene U23, după ce a învins Elveția în finala competiției organizate la Tallin, Estonia.

tricolorele

În ultimul act, echipa feminină de spadă a României s-a impuns în fața Elveției cu scorul de 44-41, în urma un meci echilibrat, în care Bianca Benea a adus victoria, după ce a câștigat duelul cu Angeline Favre (12-9).

Bianca Benea (CSM Oradea), Cristina Constantinescu (CSA Steaua), Talida Enache (CSM Corona Braşov) şi Alexandra Predescu (CSA Steaua), antrenate de Robert Rigo, au trecut în sferturi de Ucraina, cu 45-22, iar în semifinale au dispus de Germania cu 45-38.

„Aur pentru România! Bianca, Alexandra, Cristina şi Talida au învins Elveţia cu 44-41 şi au cucerit titlul european de tineret la spadă feminin! Felicitări, fetelor! Felicitări, antrenorilor!”, a notat Federație Română de Scrimă pe Facebook.

Băieții au luat medalia de bronz

Și băieții au urcat pe podium la Campionatele Europene U 23, după ce Alexandru Zmău (CSM Iaşi), Radu Niţu (CS Riposta), Matei Cîdu (CSM Iaşi) şi Marco Şovar (CS Dinamo), antrenaţi de Tiberiu Dolniceanu, au învins Franța, scor 45-38, în meciul pentru medaliile de bronz.

Tricolorii au trecut în primul tur Cehia, cu 45-17, în sferturi au învins Georgia, cu 45-40, iar în semifinale au pierdut în faţa Poloniei, 39-45.

În competiţia feminină de floretă pe echipe, România, în alcătuirea Emilia Corbu (CSTA Bucureşti), Andreea Dincă (CSA Steaua), Anca Săveanu (CSA Steaua) şi Teodora Sîrbu (CSU Timişoara), s-a clasat pe locul patru, după ce a pierdut meciul pentru bronz cu Polonia, scor 37-41.

La Campionatele Europene de scrimă Under 23, România a participat cu un lot de 20 de scrimeri, 12 la feminin şi 8 la masculin.

Vezi și:   Epoca scandalurilor revine în forţă la Steaua!

Sursa foto: Federația Română de Scrimă (Faceboook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...