Echipele României intră în focurile FIBA 3×3 U23 World Cup la Circ!

Echipele României intră în focurile FIBA 3×3 U23 World Cup, care se desfășoară la Circul Metropolitan din București! La evenimentul programat în perioada 5-9 octombrie vor fi prezente cele mai valoroase 40 de echipe de tineret de baschet 3×3 din întreaga lume. 

echipele romaniei

În cadrul competiției organizate în premieră în țara noastră România va juca la masculin în Grupa B, împotriva naționalelor similare ale Lituaniei, Japoniei, Egipt si a Chinei Taipei, în vreme ce în turneul feminin, triccolorele vor evolua in Grupa A, urmând să se confrunte cu Franța, Ucraina, Egipt și Chile.

Atât în turneul masculin, cât și în cel feminin, primele două clasate din fiecare grupă se califică în fazele eliminatorii, intrând în lupta pentru medalii.

La masculin, România va întâlni Egipt (6 octombrie, ora 18.10), China Taipei (6 octombrie, ora 20.10), Lituania (8 octombrie, ora 18.10) și Japonia (8 octombrie, ora 20.10).

La feminin, România va întâlni Chile (5 octombrie, ora 18.10), Ucraina (5 octombrie, ora 20.10), Franța (7 octombrie, ora 16.15) și Egipt (7 octombrie, ora 20.10).

Echipele României

Naționala masculină U23 a României este alcătuită din jucătorii: Cristian Chițu (CSM Baschet Petrolul Ploiești), Alexandru Coconea (SCM U Craiova), George Blaj-Voinescu (SCM U Craiova), Andrei Oprean (CSM Athletic Constanța), Aurelian Gavriloaia (BC CSU Sibiu) și Nicolae Ciucă (CS Vâlcea 1924).

Reprezentativa feminină U23 a României este formată din următoarele jucătoare: Teodora Manea (CSM Constanța), Anisia Croitoru (CSM Constanța), Anamaria Pop (Sepsi SIC Sfântu Gheorghe), Andreea Mititelu ( Sepsi SIC Sfântu Gheorghe), Biszak Boglarka (ACS KSE Târgu Secuiesc), Laura Vaida (Rapid București) și Sonia Cazacu (Rapid București).

Vezi și:   Simona, regină la BRD Bucharest Open

Ambele naționale ale României sunt coordonate de Hristu Sapera și Ancuța Stoenescu din partea FRB, iar staff-ul tehnic tricolor este format din antrenorii Cătălin Ștefănescu și Lazar Rasic, scouterul Alin Saftel, preparatorul fizic Tudor Arteni și kinetoterapeutul Claudiu Ilina.

Intrarea spectatorilor la Circul Metropolitan din Capitală este liberă pe întreaga durată a evenimentului.

Toate meciurile vor fi transmise în direct de FIBA 3×3, iar rezultatele și alte informații se găsesc pe site-ul oficial al competiției: https://www.fiba.basketball/3x3U23WC/2022.

Sport și distracție la Circul Metropolitan

Evenimentul mondial găzduit de Circul Metropolitan va fi un regal urban de sport și distracție, în care fanii baschetului, și nu numai, se pot delecta cu meciurile de baschet 3×3, dar si cu diverse alte activități, precum gaming, jocuri și concursuri cu tematică, momente de entertainment în pauze, food court si multe altele.

De asemenea, vineri și duminică vor avea loc două demonstrații de slam dunk cu atleții profesioniști ai trupei Dunk Elite, care participă la concursurile de slam-dunk din circuitul mondial FIBA 3×3 World Tour.

Piotr Grabowski aka „Grabo” (Polonia), Joel Henry aka „The Royal Guard” (Marea Britanie) și Bartosz Szwed (Danemarca) vor fi prezenți la Circul Metropolitan.

În zilele de sâmbată și duminică sunt programate spectacolele de slam dunk acrobatic ale trupei Face Team din Ungaria, deținătoare a 14 recorduri Guiness și având prezențe la meciuri din NBA sau Euroliga.

Dans, majorete, freestyle cu bicicleta

Pauzele dintre meciuri vor mai include momente ale artiștilor Circului Metropolitan, momente de dans cu trupa de majorete iSports Dancers din Ploiești, școala de dans Ana Dance din București si ansamblul folcloric Drag de Magurele.

Vezi și:   Suntem ciuca bătăilor în Liga Națiunilor. Eșec și în Bosnia

În plus, spectatorii vor fi delectați cu un show de lasere al trupei Dyversy, precum și cu demonstrații de freestyle cu bicicleta realizate de Gabor Orban, și el deținător a trei recorduri Guiness.cupa

FIBA 3×3 World Cup 2022 este organizat de către Federația Română de Baschet și Sport Arena Streetball, cu sprijinul Primăriei Capitalei, Direcției Cultură, Învațământ, Turism, Ministerului Sportului, Comitetului Olimpic și Sportiv Român, SMURD și Aeroporturi București.

Evenimentul este susținut de: Mastercard, Banca Transilvania, Nike, Alexandrion Group, Regina Maria, The Group, Izvoarele Căliman, Red Bull, OHMA, Brenntag, Horizon. Partener media: Kiss FM. Partener global al evenimentului: Wilson.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...