Sold-out. Campul organizat la București de CB Canarias 1939, luat cu asalt

Sold-out. Campul organizat la București de clubul spaniol CB Canarias 1939 a fost luat cu asalt de micii baschetbaliști români. Tabăra de selecție va avea loc între 24 și 30 iunie.

sold-out

La campul care va avea ca gazdă Complexul Sportiv ASE vor participa 60 de copii împărțiți în trei grupe: 9-12 ani, 12-14 ani și 14-16 ani.

Cererea a fost extrem de mare, peste 90 de copii dorind să participe. Pentru cele 60 de locuri disponibile, organizatorii au fost nevoiți să aplice regula „primul venit, primul servit”.

Astfel, au fost admiși 15 copii din București și 45 din țară, în condițiile în care au fost și cereri din Republica Moldova și Ucraina, de la un club din Kiev, dar toate locurile erau ocupate.

Cei 45 de micuți sportivi din provincie vor fi cazați pe durata campului la Hotel Luk și in căminul ASE-ului.

Copiii, pregătiți de trei antrenori spanioli

În cadrul campului organizat la București de CB Canarias 1939 (Lenovo Tenerife – denumirea comercială), câștigătoarea din 2022 a Champions League la baschet și locul 3 in 2023, vor fi două antrenamente pe zi, între care participanții vor participa și la cursuri de psihologie sportivă, de educație financiară și de nutriție.

Copiii vor fi atent monitorizați de o echipă compusă din trei antrenori spanioli de la clubul CB Canarias, trei antrenori români, un nutriționist, un psiholog sportiv, un cercetător sportiv și cinci voluntari studenți din ASE, care vor ajuta la diversele activități.

La finalul proiectului, antrenorii spanioli vor alege cei mai buni patru sportivi, care vor primi câte un „all expenses paid camp”, de 8 zile, în iulie, la Academia Lenovo Tenerife, deci cu toate cheltuielile plătite. Plus doi dintre antrenorii români.

Vezi și:   Alba Blaj luptă pentru trofeul Champions League la volei în Sala Polivalentă din București!

Dacă unul, doi sau toți cei patru copii îi vor convinge pe cei de la Tenerife că sunt buni în cele 8 zile de pregătire, atunci ei pot primi oferte pentru continuarea activității la clubul spaniol.

Jou Costa, directorul sportiv al Academiei de baschet a clubului spaniol, vorbea intr-un interviu acordat site-ului nostru despre scopul venirii in România: „Vrem să arătăm în toată Europa ce facem la clubul nostru. Pentru că am jucat în Liga Campionilor, lumea a început să ne cunoască. Este un context bun pentru noi să arătăm tuturor cine suntem”.

Facilitate pentru cei care doresc să meargă la antrenamente în Tenerife

Fundația din Tenerife a mai creat o facilitate: în afara celor patru locuri gratuite la Academia lor pentru cei mai buni copii din camp și pentru doi antrenori, va suporta două treimi din costuri pentru cei care vor să meargă în campul de o săptămână organizat de clubul spaniol.

În total, pentru doritori, cazarea, masa și antrenamentele cu discountul aplicat, costă 260 de euro.

CB Canarias 1939 va organiza două serii de câte 80 de locuri in Tenerife, una în perioada 1-8 iulie și a doua în intervalul 10-17 iulie.

Lenovo Tenerife a terminat pe locul 4 la finalul sezonului 2022-2023 în puternicul campionat al Spaniei. Clubul este al autorităților locale, iar tinerii baschetbaliști nu trebuie să plătească o taxă pentru antrenamente.

 Sursa foto: CB Canarias Bucharest Camp (Facebook)

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...