Câștigătoarea Champions League la baschet, camp pentru copii în București

Câștigătoarea Champions League la baschet, CB Canarias 1939, organizează un camp pentru copii în București. Tabăra de selecție va avea loc între 24 și 30 iunie în Complexul Sportiv ASE.

castigatoarea

În total, vor fi selecționați 60 de copii, împărțiți pe trei grupe: 9-12 ani, 12-14 ani și 14-16 ani.

Aceștia vor fi coordonați de trei reprezentanți de la Academia CB Canarias: directorul sportiv, cel care se ocupă de toate echipele de juniori ale clubului spaniol, antrenorul echipei Under 14 și cel al echipei Under 16.

De asemenea, la această acțiune vor participa trei antrenori voluntari români, Alexandru Șerban, Radu Munteanu și Vasile Miclea, dar și 5 voluntari studenți din ASE, care vor ajuta la diversele activități.

„Va fi un camp în care tinerii baschetbaliști români vor lucra așa cum se lucrează în Spania, pe metodele celor trei antrenori de la CB Canarias. Eu sper ca antrenorii români care participă la camp să aplice apoi în România ce vor vedea în cele 7 zile”, a spus Adrian Iacobini, manager general CB Canarias Bucharest Basketball Camp.

La finalul campului, antrenorii spanioli vor alege cei mai buni patru sportivi, care vor primi câte un „all expenses paid camp”, de 10 zile, la Lenovo Tenerife, deci cu toate cheltuielile plătite, în iulie sau august. Plus doi dintre antrenorii români.

În cele 10 zile de pregătire din Spania, dacă unul, doi sau toți cei patru copii îi vor convinge pe cei de la Tenerife că sunt valoroși, atunci ei pot primi oferte pentru continuarea activității la clubul spaniol.

Vezi și:   Champions League, spectacol total pe TVR1, DigiSport şi DolceSport

Programul taberei de selecție din București

Tabăra din capitala României va avea loc între 24 și 30 iunie în Complexul Sportiv ASE și în sala de sport a Liceului german Goethe.

Ziua va începe cu un antrenament, apoi o scurtă perioadă de relaxare și socializare, acestea fiind urmate de o masă caldă. Vor fi și cursuri de psihologie sportivă, de educație financiară și de nutriție. Acestea se vor axa foarte mult pe partea de nutriție  și vor încerca să transmită informațiile pe înțelesul copiilor. După cursuri, va exista din nou o perioadă de relaxare, iar apoi urmează al doilea antrenament al zilei.

În fiecare seară se vor organiza concursuri, în care câștigătorii vor primi echipamente merchandising oferite de clubul spaniol.

Fiecare participant la campul de baschet va primi o fișă individuală de evaluare, un set complet de echipament de baschet oficial al campului și un tricou de antrenament.

Antrenorii și profesorii români din camp

În afara celor trei antrenori din Spania, la camp vor participa mai mulți antrenori și profesori din România.

Alexandru Șerban (clubul Champions și CSU ASE), licențiat A, antrenor Categoria I și  absolvent UNEFS, este unul dintre cei mai tritrați antrenori din baschetul feminin românesc, multiplu campion național cu echipele pe care le-a condus.

Radu Munteanu este unul dintre cei mai buni antrenori de individualizare din România, absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport, specializare baschet. Este un shooting coach specializat pe elemente fundamentale ale tehnicii individuale și skills training.

Vali Miclea, licențiat B, antrenor categoria 2, antrenează din 2012, fiind absolvent al UNEFS specializare baschet, având licență de consultant nutriționist. În prezent, el este antrenor al echipei U18 a CSȘ 4 București.

Vezi și:   Programul ultimilor români care evoluează la JO de la Rio

Adrian Iacobini este profesor doctor pe nutriție sportivă și le va vorbi copiilor despre importanța nutriției în sport. De asemenea, va aborda același domeniu și Cristian Băltărețu, nutriționist sportiv.

Irina de Hillerin, psiholog sportiv, va interacționa cu copiii pe partea de psihologie sportivă.

CB Canarias 1939, deținătoarea trofeului Champions League

CB Canarias 1939 (Lenovo Tenerife – denumirea comercială) este câștigătoarea din 2022 a Champions League la baschet, deci deținătoarea trofeului, după ce a trecut în finală tot de o echipă spaniolă, BAXI Manresa, cu 98-87.

Gruparea din Tenerife este a autorităților locale, iar tinerii baschetbaliști nu trebuie să plătească o taxă pentru antrenamente.

Pe insula spaniolă sunt peste 70 de cluburi de baschet, la o populație de 950.000 locuitori. Fiecare sat are câte un club!

Înscrierile se pot face aici, pe site-ul oficial al campului.

Sursa foto: CB Canarias Bucharest Camp (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...