Cum pot ajunge tinerii baschetbaliști din România să câștige un milion de euro pe sezon

Cum pot ajunge tinerii baschetbaliști din România să câștige un milion de euro pe sezon. CB Canarias 1939, câștigătoarea Champions League la baschet în 2022 și finalista din 2024, va organiza și în această vară, în perioada 9-16 iulie, un camp pentru copiii talentați din București.

cum pot ajunge

Jose Costa Gomez, directorul programului de juniori al echipei CB Canarias 1939 (cunoscută și sub denumirea de Lenovo Tenerife) spune că, în condițiile în care clubul spaniol a început să își orienteze atenția spre piața internațională, România a reprezentat „primul pas”, fiind „o țară interesantă”.

„Copiii din România sunt talentați și sunt interesanți pentru noi. Urmând programul pe care îl propunem, pot ajunge într-o poziție foarte bună în baschet. Cei care demonstrează că au calitățile necesare vin să se antreneze cu noi. Vara trecută, doi copii români au beneficiat de acest program pe timpul verii. În această vacanță, se vor întoarce. Pe viitor, sperăm să extindem perioada și dincolo de vară. Bineînțeles, peste ani, ei vor putea ajunge în campionatul de seniori”, a precizat Jose Costa Gomez într-un interviu pentru Sport.ro.

În campionatul spaniol, sportivii câștigă în jur de 800.000 de euro pe an, dar sunt și salarii care trec de un milion de euro! Asta în condițiile în care salariul minim este de 40.000 de euro pe an.

Copiii din România au nevoie de pregătire în sistemul spaniol

Rezultatele înregistrate de Spania la baschet au venit după ani de muncă, în care s-a conceput un program foarte solid pentru identificarea și dezvoltarea talentelor, iar antrenorii au fost specializați.

Vezi și:   Aproape de "sferturi"! U BT Cluj, victorie de senzație și cu Trento

„Copiii din România au nevoie de o pregătire într-un asemenea sistem”, este ferm Gomez, care crede că tinerii pot fi atrași din ce în ce mai mult de baschet dacă echipa națională se califică la Campionatul European, unde ar trebui să aibă o evoluție apreciată, iar echipele de seniori să performeze în cupele europene.

„Copiii vor fi tentați de oportunitatea de a ajunge profesioniști și de a fi convocați la echipa națională. Este foarte important ca ei să aibă o motivație și să aibă modele”, a transmis Jose Costa Gomez.

Trei antrenori spanioli la campul organizat la București

La campul organizat între 9 și 16 iulie la București, în baza sportivă ASE, Lenovo Tenerife trimite trei antrenori:

Jose Costa Gomez (foto, alături de managerul campului, Adrian Iacobini), directorul programului de juniori al CB Canarias din 2017 și fost antrenor la echipe de seniori în campionatele din Islanda, Mexic, Spania și Olanda.

Eduardo Sanjuan Gonzalez, antrenor și coordonator la echipa U14 a clubului CB Canarias din 2014.

Javier Leon Cabrera, antrenor la echipa U15 a CB Canarias.

Programul zilnic al participanților va începe devreme dimineața și include două sesiuni de antrenamente, masă de prânz, un antrenament de yoga pentru copii și câte un workshop (de psihologie sportivă, nutriție, educație financiară etc).

La finalul acestui camp, antrenorii spanioli vor selecta 4 sportivi care vor merge în această vară într-un stagiu de pregătire la Academia clubului CB Canarias în Tenerife, Spania.

Înscrierile se pot face aici.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...