Oana Dumitru, bronz la Campionatul European de lupte U15

Oana Dumitru, de la CSU ASE București, s-a clasat pe locul 3 la Campionatul European de lupte U15. România a cucerit 6 medalii la această competiție.

Oana Dumitru

Sportiva clubului CSU ASE București, antrenată de Șerban Mumjiev, a avut o evoluție foarte bună, reușind să termine pe treapta a treia a podiumului la categoria 58 de kilograme.

„Dumitru Oana a adus pentru România și pentru CSU ASE medalia de bronz la categoria 58 de kilograme! Felicitări!”, a transmis clubul din București pe pagina oficială de facebook după această performanță.

La precedentele Campionate Europene U15, care s-ua disputat în 2023 la Kaspovar, în Ungaria, Oana Dumitru a concurat tot la categoria 58 de kilograme și a terminat concursul pe locul 7.

Tot în 2023, Oana Dumitru a devenit vicecampioană balcanică în cadrul categoriei 58 de kilograme, la competiția organizată la Seres, în Grecia.

De asemenea, la CE U15 din 2022, de la Zagreb, Croația, sportiva tricoloră a pierdut meciul pentru medalia de bronz cu ucraineanca Valeria Luţenko, în limitele categoriei 46 de kilograme.

O medalie de aur, două de argint și trei de bronz pentru România la CE U15

La Campionatul European U15 din acest an, delegația România a cucerit șase medalii, dintre care una de aur, două de argint și trei de bronz.

România a reușit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului prin Erick Pătru (lupte Greco-Romane, categoria 85 de kilograme) și a cucerit medaliile de argint prin Alexandru Lungu (57 kilograme) și Andreea Iordache (50  kilograme).

Medaliie de bronz au fost adjudicate de Georgiana Hărsan (categoria 39 de kilograme),  Anna Barabás (36 kilograme) și Oana Dumitru (58 kilograme).

Vezi și:   E simplu, suntem cei mai buni din Europa la tenis de masă Under 19

„Felicitări! Ați reprezentat România cu onoare și sperăm ca aceste medalii să fie doar începutul unui șir frumos de performanțe! Felicitări antrenorilor, cluburilor și nu în ultimul rând părinților care, la unison, susțin drumul vostru către succes!”, a notat Federația Română de Lupte pe Facebook.

Campionatul European U15 s-a disputat între 11 și 18 mai la Loutraki, în Grecia!

Sursa foto: CSU ASE București – Facebook  

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...