România, vicecampioană europeană U23 la sabie masculin

România, vicecampioană europeană U23 la sabie masculin, după ce a fost învinsă de Italia în finala pe echipe de la CE din Antalya.

românia, vicecampioană
.

În ultimul act, România, în componența Vlad Covaliu, Radu Niţu, Alexandru Zmău şi Rareş Ailinca, a pierdut, scor 42-45, cu Italia, după o partidă extrem de echilibrată.

„România are argintul Europenelor U23 în proba masculină de sabie! Vlad Covaliu, Radu Nițu, Alexandru Zmău și Rareș Ailinca au înfruntat Italia în finală și au luptat până la ultima picătură de energie pentru un rezultat bun. Italienii s-au impus cu 45-42 și tricolorii au luat medalia de argint a probei! Felicitări vicecampionilor continentali!”, a transmis Federația Română de Scrimă după această performanță.

În sferturile de finală, tricolorii au trecut de Ucraina cu scorul de 45-35, pentru ca în semifinale să învingă Franța, cu 45-43.

Vlad Covaliu, Radu Niţu, Alexandru Zmău şi Rareş Ailinca sunt pregătiți de antrenorul Alin Badea.

Încă un „argint” și un „bronz”

A fost a treia medalie câştigată de delegaţia tricoloră la Campionatul European U23 din Antalya, după cea de argint a lui Vlad Covaliu (sabie individual masculin) şi cea de bronz a Emmei Şonţ (spadă individual feminin).

Vlad Covaliu, care este băiatul șefului COSR, Mihai Covaliu, a fost învins în finală de polonezul Szymon Hryciuk, scor 13-15.

Sportivul legitimat la clubul CS Dinamo Bucureşti a trecut în turul secund de turcul Tolga Aslan cu 15-7, în optimi a câştigat în faţa polonezului Olaf Stasiak cu 15-6, în sferturi a dispus de francezul Remi Garrigue, 15-11, iar în semifinale l-a întrecut pe italianul Lupo Veccia Scavalli, cu 15-7.

Emma Şonţ a pierdut în semifinale cu italianca Gaia Caforio, scor 8-15. Românca trecuse în primul tur de poloneza Karolina Szymanowska, 15-7, în turul secund de spaniola Dana Raposo, cu 15-13, în „optimi” de germanca Laura Katalin Wetzker, cu 15-14, iar în „sferturi” de italianca Lucrezia Paulis, cu 15-13.

Vezi și:   Argint pentru România la kaiac dublu feminin

Delegație cu 22 de sportivi

La  Campionatele Europene 2024 de scrimă Under 23, care se dispută în Antalya (Turcia) între 1 şi 4 iunie, România este reprezentată de 22 sportivi.

În 2023, la Europenele Under 23 de la Budapesta, delegația noastră a încheiat competiţia cu patru medalii – una de aur şi trei de argint, toate la sabie.

La precedent ediție a CE U23, echipa masculină de sabie a României a cucerit tot medalia de argint.

Sursa foto: Federația Română de Scrimă (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...