Luptăm și câștigăm! Maria Panțîru, speranța luptelor românești, visează la o medalie olimpică

Luptăm și câștigăm! Tânăra luptătoare Maria Panțîru (18 ani) visează cu optimism la o medalie olimpică. Sportiva Clubului Sportiv Universitar ASE a fost vicecampioană mondială la Under 17 în 2022 și a luat bronz la Mondialele și la Europenele Under 20 de anul trecut.

 

„E visul meu să merg la Jocurile Olimpice și să câștig o medalie acolo, altfel n-aș face lupte”, anunță Maria Pațîru, căreia îi place cel mai mult procedeul „Morișca”.

„Îi iese, dar nu tot timpul, e un procedeu complex. Îi ies mai mult atacurile la picioare. Vă dați seama că aș vrea să mergem împreună la Jocurile Olimpice. Indiferent de situație, voi fi prezent și eu dacă Maria va ajunge acolo”, explică antrenorul Șerban Mumjiev, locul 5 la Campionatul Mondial din 1995 și participant la Jocurile Olimpice de la Atlanta 1996.

Obiectiv 2024: examenul de Bacalaureat

Pe moment însă, principalul obiectiv din acest an al sportivei de 18 ani este să ia BAC-ul, iar apoi să meargă la Campionatul European și la Campionatul Mondial de juniori, unde speră să cucerească noi medalii.

Elevă la Liceul Tehnologic Elie Radu în clasa a 12-a, Maria face meditații și, între două antrenamente, învață la istorie, geografie și limba română, materii la care va da examenul de Bacalaureat.

Dar visul ei este rămâne o medalie olimpică. Așa că împarte școala cu antrenamentele. Singură, în București, de la 13 ani, micuța sportivă de la CSU ASE se trezește la 6 dimineața, apoi pleacă la școală. Ziua continuă cu prânz, teme, antrenament după amiază, apoi cina, din nou teme și stingerea la ora 22.00.

Vezi și:   A înotat până la Paris! Vlad Stancu, argint la Europenele de juniori și calificare la Jocurile Olimpice

„Cu o lună și ceva înaintea unei competiții, beneficiem de susținere și de înțelegere din partea școlii, facem două antrenamente pe zi”, precizează antrenorul Șerban Mumjiev, care a făcut demersurile ca Maria să intre în sesiunea specială de BAC pentru olimpici.

Potrivit antrenorului, sportiva de 18 ani are potențial pentru o medalie la Mondialele de seniori sau la Jocurile Olimpice și o poate obține „dacă își dorește”.

„Luptele” de acasă cu fratele mai mare au călit-o

Tânăra sportivă este și în vederile antrenorilor de la seniori, pentru Campionatele Mondiale și Europene de Under 23, dar vrea să o ia treptat, să își facă treaba la juniori.

Remarcată anul trecut de Adrian Iacobini, directorul CSU ASE, Maria este susținută financiar de acest club, i se asigură medicamentația de care are nevoie, beneficiază și de cercetare, ceea ce nu există la Clubul Sportiv Școlar de care încă mai aparține.

Acum are cale liberă spre marea performanță. La care visează și speră pentru că, mărturisește Maria, este „foarte ambițioasă”.

Asta după ce „luptele” de acasă cu fratele mai mare au călit-o. Iar un an de karate, când era mai mică, a făcut-o să nu aibă frică de nimic.

Așa că fetița care voia să facă gimnastică, dar n-a avut unde, își așteaptă adversarele pe saltea cu un singur gând: să le învingă în „luptă dreaptă”.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...