Alba Blaj luptă pentru trofeul Champions League la volei în Sala Polivalentă din București!

Alba Blaj luptă pentru trofeul Ligii Campionilor (feminin) la volei, într-un Final Four care are loc în România, cu valoare de peste 30 de milioane de euro.


Credit foto: alba24.ro

Știați că la Blaj se joacă volei de cea mai înaltă calitate? Știați că această mică localitate din Ardeal a câștigat și niște titluri în România? Dar știați că orașul supranumit și „Mica Romă” a ajuns să se bată și cu granzii Europei? Dacă nu, aflați că CSM Volei Alba Blaj luptă în acest weekend pentru câștigarea Ligii Campionilor la volei! Dacă da, atunci nu ezitați să urmăriți turneul Final Four de la București.

Aflată la al treilea an în Liga Campionilor, formația ardeleană a surprins pe toată lumea în acest sezon, după ce a avut o serie fulminantă de cinci victorii obținute în primele cinci partide.

Cu acest parcurs, Alba Blaj a devenit prima echipă calificată între cele mai bune 7 formații ale Europei. După ce a ajuns aici, oficialii clubului și-au forțat norocul și au solicitat Federației Europene să organizeze faza finală a Ligii Campionilor. Au îndrăznit și au câștigat, pentru că forul continental le-a oferit această șansă.

Alba Blaj, care a plantat ieri pomi în fața Sălii Polivalente, ca și celelalte echipe din Final Four (vezi foto), a evitat, astfel, un tur eliminatoriu și a devenit prima formație din istoria voleiului feminin care a ajuns atât de departe! Iar la București au venit VakifBank Istanbul, adică Real Madrid al Europei în voleiul feminin, Galatasaray, formație care visează precum echipei de fotbal din 2000 care a câștigat Cupa UEFA la fotbal împotriva tuturor previziunilor, și Volley Conegliano (Italia), finalista ultimei ediții.

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Peste 30 de milioane de euro pe parchetul din „Polivalentă”!

Cu siguranță, învechita Sală Polivalentă din Capitală va avea cea mai scumpă competiție din istorie pe care a găzduit-o. Nu prin prisma costurilor de organizare, ci după valoarea bugetelor celor patru echipe care participă la Final Four.

VakifBank are buget de 12 milioane de euro, Galatasaray – 10 milioane, Conegliano – 8 milioane, iar Alba Blaj nu depășește 1,5 milioane. Așadar, un total de peste 30 de milioane de euro, valoare care reprezintă dublul bugetelor echipelor care vor juca săptămâna viitoare la Budapesta, în competiția similară de handbal feminin.

Mai mult, cea mai bună voleibalistă a lumii – Zhu Ting – câștigă de vreo 6-7 ori mai mult decât cea mai bună handbalistă a lumii – Cristina Neagu. 

Fără străine, Alba Blaj nu ar fi ajuns aici

Nicio echipă feminină din România nu a disputat finala Ligii Campionilor la volei, indiferent de perioada acestei competiții, astfel că Alba Blaj se află în fața unui moment istoric. Sigur, formația ardeleană nu ar fi ajuns într-o astfel de situație dacă nu ar fi investit în jucătoare străine. Azi, indiferent de sport, niciun club nu mai atinge acest nivel doar cu elemente autohtone.

De la începutul sezonului și până acum, Alba Blaj a avut 14 jucătoare străine sub contract. Ultimele trei au fost aduse de curând, special pentru Turneul Final Four: Tijana Malešević, Melisa Memiş şi Nataša Krsmanović. Inclusiv antrenorul este de altă naționalitate, sârbul Darko Zakoc (foto).

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Cubaneza Ana Yilian Cegler Abel a fost jucătoarea vedetă a echipei CSM Volei Alba Blaj în acest sezon. Cu 6,09 puncte / set, ea are cea mai bună medie dintre voleibalistele care au jucat cel puțin 20 de seturi în Liga Campionilor. Zhu Ting are o medie de 5,59 puncte / set.

Doar VakifBank a câștigat Liga Campionilor

Dintre cele patru participante la turneul Final Four, doar VakifBank Istanbul a câștigat Liga Campionilor, în trei rânduri. Formația turcă este și deținătoarea trofeului. Dacă se va impune și la București, cea mai bogată echipă de volei feminin a momentului va egala recordul formației Volley Bergamo, cu patru trofee, de când întrecerea a fost reformată, în 2000-2001.

Cel mai bun volei feminin la nivel de cluburi din ultima perioadă se joacă în Turcia, care a obținut cinci trofee în ultimele șapte sezoane de Champions League! Țara Semilunei se află, de asemenea, la al șaselea sezon consecutiv în care a calificat două echipe pentru turneul Final 4.

Alba Blaj și Conegliano sunt formațiile care le stau acum în cale grupărilor din Turcia, care vor să didpute în premieră o finală sută la sută a acestei țări.

Indiferent care va fi marea finală din acest an, ea merită urmărită. Prin prisma reprezentantei României, oare când ne vom mai întâlni cu asemena ocazie? Dar și  prin prisma faptul că se joacă la București. Turcii știu că merită și vin în număr de peste 1.200 în capitala României.

Programul turneului Final Four de la București

Sâmbătă – 5 mai, semifinale

Ora 16:00, VakifBank Istanbul – Conegliano

Ora 19:00, Alba Blaj – Galatasaray

Duminică – 6 mai

Ora 16:00, Finala mică

Ora 19:00, Finala mare

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...