Am rămas cu 4 medalii. Chirilă și Novac, ultimii români în concurs

Am rămas cu 4 medalii la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice: una de aur și trei de argint. Astăzi, în penultima zi de la Tokyo, Cătălin Chirilă și Alexandru Novac au fost ultimii tricolori care au concurat, la canoe și, respectiv, atletism.

am ramas

Cătălin Chirilă a terminat pe locul șase, cu timpul de 4:09.397, în semifinala probei de canoe simplu pe 1000 de metri și a ratat calificarea în finala A. Ultimul timp care a dus în finală a fost 4:04.725, cu aproape cinci secunde mai bun decât cel al sportivului nostru.

Canoistul român a evoluat în finala B și s-a clasat pe poziția a treia, fiind cronometrat cu 4:03.973. În clasamentul final al probei, Chirilă a terminat pe locul 11.

La Tokyo, el a mai concurat în proba de canoe dublu pe 1000 de metri, alături de Victor Mihalachi, unde a obținut locul 5.

Cătălin Chirilă, în vârstă de 23 de ani, are în palmares o medalie bronz la Campionatul European de la Poznan (2021), una de aur la Jocurile Europene de la Minsk (2019) și un loc  5 la Campionatele Mondiale de la Szeged (2019). Toate aceste performanțe au venit în proba de canoe dublu pe distanța de 1000 de metri.

Am rămas de căruță

Alexandru Novac, ultimul care a evoluat pentru România la Tokyo, a avut cel mai slab rezultat din finala probei de aruncarea suliței. Din cele trei încercări, cea mai bună a atins distanța de 79.29 metri.

Sportivul român se calificase în ultimul act după ce reușise cea mai bună performanță personală a sezonului, o aruncare de 83.27 metri.

La atletism, Alexandru Novac este al treilea sportiv român care participă într-o finală de la această ediție a Jocurilor Olimpice.

Vezi și:   Obiectivele pentru Jocurile Olimpice 2020. Varianta superoptimistă: 19 medalii. Varianta pesimistă: 4 medalii

În urmă cu patru zile, Bianca Ghelber obținea locul șase în ultimul act al probei de aruncarea ciocanului, cu un record personal (78.18 metri). Ieri, Marius Cocioran a terminat pe locul 24 (4:01.43 ore) în cursa de 50 km marș, care a avut la start 59 de participanți.

România încheie această ediție a Jocurilor Olimpice cu un total de patru medalii: una de aur (canotaj) și trei de argint (două la canotaj și una la scrimă).

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...