Victorie istorică la polo. România a învins campioana olimpică Serbia!

Victorie istorică la Cupa Mondială de polo din Statele Unite. România a învins Serbia, campioana olimpică en-titre, și va înfrunta Grecia în meciul pentru locul 5.

victorie istorica

România s-a impus cu 17-14 în fața Serbiei, la capătul unui meci excepțional, în care Vlad Georgescu a fost desemnat cel mai bun om din bazin.

Învinsă fără drept de apel de Italia, 2-20, în sferturile Cupei Mondiale, România a făcut un joc fantastic cu deținătoarea titlului olimpic, reușind o victorie la trei goluri diferență, grație reușitelor lui Tudor Fulea (5), Vlad Georgescu (4), Andrei Neamțu (3), Andrei Prioteasa (2), Levente Vancsik (2) și Francesco Iudean (1).

De la sârbi, cel mai bun marcator a fost Marko Radulovic, cu 7 reușite, și Filip Jankovic, cu două reușite.

„România poate! România demonstrează că face parte din elită! După un început timid, România reușește să se impună într-o manieră autoritară. Am jucat cum am știut și ne-am folosit de toate armele.”, a notat Federația Română de Polo pe pagina oficială de facebook după acest succes istoric.

România nu mai participase de 13 ani la Cupa Mondială

Pentru a face o comparație, România nu mai participase de 13 ani la un turneu final de Cupă Mondială, în timp ce Serbia are în palmares două titluri olimpice, trei mondiale, şapte europene, a câştigat de 12 ori Liga Mondială şi de trei ori Cupa Mondială.

În ultimul meci de la competiția care se desfășoară în SUA, România va întâlni Grecia în partida pentru locul 5, după ce elenii au dispus cu 19-6 de Germania, în precedentul joc.

Finala mare a CM va fi disputată de Italia și Spania, iar finala „mică” de SUA și Ungaria.

Vezi și:   Trei medalii la Mondialele de canotaj și calificări la Jocurile Olimpice 2024

Sursa foto: Federația Română de Polo (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...