FIFA permite jucătorilor să evolueze pentru trei cluburi în același sezon!

FIFA permite fotbaliștilor să joace la trei cluburi în același sezon. Este  una dintre măsurile excepționale create pentru a combate efectele pandemiei covid-19.

fifa

Se vor evita astfel problemele legate de fotbaliștii șomeri, a subliniat FIFA într-un document care a fost  publicat pe site-ul oficial al instituției. Acesta extinde modificările de reglementare, motivate de impactul noului coronavirus și definite la începutul lunii aprilie.

Un alt amendament este legat de flexibilitatea federațiilor din fiecare țară membră  să-și planifice calendarul competițional. În cazurile în care campionatele se întind pe o perioadă de două sezoane diferite, se poate începe prima perioadă de înregistrare a jucătorilor pentru sezonul următor (2020/2021) înainte de încheierea sezonului curent (2019/2020), atât timp cât îndeplinesc anumite standarde. În această situație s-ar putea afla și România.

Forul mondial a subliniat că obiectivul acestei măsuri este să acorde prioritate cluburilor care încheie sezonul 2019/2020 cu loturile pe care le au în acest moment.

FIFA nu mai percepe taxe până la finalul anului

Pentru atenuarea impactului economic al părților implicate în dispute în fața FIFA, în cazul plângerilor depuse între 10 iunie și 30 decembrie 2020, plata în avans a cazurilor nu va fi necesară și nu se va aplica niciun cost.

De când a publicat pe 7 aprilie un set de recomandări cu privire la unele aspecte de reglementare din cauza pandemiei covid-19, FIFA a organizat 13 seminarii cu peste 350 de reprezentanți ai federațiilor, confederațiilor și Asociația Cluburilor Europene.

După dezbaterea din Comisia de lucru care a fost responsabilă de această problemă, condusă de președintele CONCACAF, canadianul Vittorio Montagliani, FIFA a aprobat astăzi aceste măsuri tranzitorii. Ele acoperă și aspecte legate de condițiile contractelor de muncă (valabile până la sfârșitul acestui sezon) și noile contracte (deja semnate și care sunt valabile la începutul sezonului viitor).

Vezi și:   Suntem pe locul 8 în lume, Burleanu vrea pe 1!

Pandemia covid-19 a făcut deja peste 416.000 de decese și a infectat peste 7,6 milioane de oameni în 214 țări, potrivit bilanțului realizat zilnic de site-ul worldometers.info.

În Romania, 1.380 de persoane din cele 21.404 confirmate ca fiind infectate au murit – potrivit celui mai recent buletin al Direcției Generale de Sănătate.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...