Amatorism la Rapid, de la patron la președinte

Amatorism cras la unul dintre cluburile istorice ale României: șefii Rapidului habar nu au pe ce lume trăiesc și își bat joc de munca jucătorilor și a antrenorilor.

Rhema_Obed

Rapid va fi penalizată de FRF cu șase puncte, în urma adresei pe care forul nostru a primit-o joi de la FIFA, în cazul Obed. Englezul nu și-a primit banii în perioada în care a jucat pentru giuleșteni (2013), s-a adresat FIFA și a câștigat. Rapid îi datora 50.000 de euro, iar englezul a dat de curând un interviu la BBC, în care a spus că în România jucătorii sunt tratați ca niște sclavi.

Rapid a fost notificată de FIFA pe 10 martie, atunci când a și fost amendată cu 7.500 de euro și i s-a dat un termen de 30 de zile pentru plata datoriei către Obed. Valeri Moraru, patronul de carton al Rapidului, i-a propus lui Obed, prin avocații săi, să îi plătească datoria în două tranșe, iunie 2016 și ianuarie 2017, dar a fost, logic, refuzat. A doua propunere – toți banii restanți în iunie acest an – a fost și ea refuzată, dar Moraru a mai încercat o dată – toți banii în iunie și 4000 de euro penalități -, și încă o dată – toți banii, debite și penalități, în iunie, aproximativ 70.000 de euro – ambele refuzate de Obed, care aflase că Moraru semnase eșalonări de plată cu toți jucătorii din lot, așa că știa cu cine are de-a face.

Pe 27 aprilie, adică după o lună și jumătate de la decizie, Obed notifică FIFA, spunând că nu și-a primit banii. Lui Moraru nici că-i pasă! Dar FIFA revine pe 11 mai, miercuri, și somează FRF să depuncteze clubul Rapid cu șase puncte, în caz contrar urmând să sancționeze forul nostru fotbalistic chiar cu dezafilierea!

Vezi și:   Încă un rapidist în campionatul Ciprului

Și totuși, Rapid mai are o șansă, să conteste decizia FIFA. Dar nu cum a spus Dinu Vamă la DigiSport, experimentatul președinte al clubului, la FIFA, ci, așa cum specifică Articolul 64 din Codul Disciplinar al forului mondial – doar la TAS!

Rapid e sabotată din interior de propriul patron și de propriul președinte. Munca jucătorilor și a antrenorilor e luată în derâdere, chiar batjocorită. Păcat de numele acestui club și de fanii care încă mai cred într-o minune.

Credit foto: wikipedia.org

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...