După 12 ani! Echipa feminină de gimnastică s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

După 12 ani! Echipa feminină de gimnastică s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, după ce s-a clasat pe locul 10 în calificările Campionatelor Mondiale de la Anvers.

dupa 12 ani

Echipa României, formată din Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Andreea Preda, Amalia Ghigoarță, Lilia Cosman și Ella Oprea Crețu, a încheiat concursul de calificare cu un total de 157.795 puncte (sărituri – 40.099, paralele – 39.132, bârnă 38.965 şi sol 39.599), cu care s-a clasat pe locul 10 şi a obţinut calificarea la JO de la PDupă 12 ani! Echipa feminină de gimnastică s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris.

„România va avea echipă de gimnastică la Jocurile Olimpice din 2024! Fetele antrenate de Corina Moroșan, Camelia Voinea, Patrick Kienes, Daymon Jones și Florin Cotuțiu si-au împlinit visul: participarea cu echipa la Jocurile Olimpice de la Paris”, a transmis Federația Română de Gimnastică pe pagina oficială de facebook.

Ultima participare la JO a fost în 2012, când naționala feminină de gimnastică, în componenţa Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Larisa Iordache, Diana Bulimar, Diana Chelaru, a obţinut medalia de bronz.

La masculin, doar Andrei Muntean va merge la JO 2024

Nouă echipe au obținut biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Acestea se alătură celor trei calificate deja din 2022, SUA, Marea Britanie, Canada, aflate în Top 12 şi în la Campionatele Mondiale de la Anvers.

La masculin, România va avea un singur reprezentant la JO 2024, pe gimnastul Andrei Muntean, care merge la Paris pe baza criteriului FIG prin care primii 8 sportivi din clasamentul individual, care nu sunt calificaţi cu echipa, vor concura anul viitor la Jocurile Olimpice.

Vezi și:   Îndemn la unitate şi la susţinerea naţionalei

Sursa foto: Federația Română de Gimnastică (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...