Maratonul Dacilor ediția a II-a 2015 (video)

172 de iubitori ai istoriei și muntelui aleargă la Maratonul Dacilor, pe 29 august, în Munții Orăștiei 

maratonul dacilorMaratonul Dacilor este singurul maraton din lume care include, pe traseu, 4 situri din Patrimoniul Mondial UNESCO, în aceeași cursă, cetățile dacice: Cetățuie, Blidaru, Piatra Roșie și Sarmizegetusa Regia si, probabil, singurul în care finisherii vor primi medalie aurită.

Cursa are două probe

maraton, pentru cei antrenați și care au mai participat la un alt maraton, 43 km și o diferență de nivel de 2200 m, cu durată maximă de străbatere de 9 ore;

semimaraton, pentru cei care vor alerga 24 de km într-un interval orar, acceptat, de 7 ore.

Cauze ale Maratonului Dacilor

– strângerea fondurilor pentru organizarea unei curse de orientare sportivă pentru copiii din comuna Costești și din satele prin care trece traseul maratonului;
– o tabără de dezvoltare personală pentru 20 de copii cu talente deosebite la matematică, sport și muzică.

Partenerii evenimentului:
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Consiliul Județean Hunedoara, Primăria și Consiliul Local Orăștioara de Sus, ISOSTAR, City Grill, Dacia Plant, Aqua Carpatica, Salvamont Hunedoara, Administrația Cetății Sarmizegetusa Regia, PF Decebal Achim, Asociația Valea Dacilor, Smurd Hunedoara, Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina.

Povestea traseului și a maratonului, prezentată de directorul evenimentului, domnul Daniel Lixandru:

Asociația Corporeanima organizează, în fiecare an, pe 10 mai și Maratonul Regal, eveniment sportiv sprijinit de Casa Regală a României.

Prin aceste evenimente, asociația promovează istoria României dar și susținerea unor proiecte dedicate dezvoltării copiilor.

Detalii complete despre zona și despre Maratonul Dacilor sunt disponibile pe site-ul asociației Corporeanima

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...