Maratonistul Marius Ionescu: „Faceți sport cu plăcere, nu renunțați la visurile voastre!”

Maratonistul Marius Ionescu vorbește pentru SPORTescu despre experiența sa de la Rio și despre plăcerea de a face sport.

ionescu
Credit foto: prosport.ro

La maratonul de la Rio am avut doi participanți: Marius Ionescu, care a terminat pe locul 37, în 2 h 17 min 27 sec, și Nicolae Soare, care s-a clasat pe 127, în 2 h 31 min 53 sec. Pentru că am avut ocazia să-l cunosc personal pe Marius Ionescu și m-a inspirat, am reușit să culeg de la el câteva vorbe în timp ce era la Rio.

Marius, te rog spune-ne câte ceva despre tine, ca să te cunoaștem mai bine.

Născut la Craiova în anul 1984, într-o familie modestă cu încă doi frați, unul mai mare și altul mai mic.

Când te-ai apucat de sport și de ce?

Am început atletismul la vârsta de 11 ani. În plan a fost să fac atletism un an, pentru a avea o condiție fizică mai bună, apoi să mă mut la fotbal. A fost o perioadă în care am jonglat cu ambele sporturi, într-un final am renunțat la fotbal și am continuat cu atletismul.

Cum ai ajuns să faci parte din echipa SportGuru BCR Racing Team?

Odată ce s-a pus pe picioare SportGuru BCR Racing Team am fost întrebat de Mircea Rasovan prin Radu Milea, el ocupându-se cu echipa de alergători, dacă vreau să fac parte din aceasta și bineînțeles că am acceptat și m-a bucurat mult că cineva are o asemenea inițiativă.

Sunt oameni care te inspiră, ne poți da câteva exemple?

Caut inspirație, motivație, indiferent de domeniu, nu aș putea numi o persoană anume.

Există și zile când nu ai chef să faci mișcare?

Bineînțeles că există, dar mereu îmi aduc aminte care este scopul pentru care am plecat pe acest drum și atunci trec peste acele momente.

Cum arată o zi din viața ta?

Viața de sportiv nu este chiar dulce, dar dacă faci totul cu plăcere, îi trece din gustul amar. Sportul de performanță înseamnă disciplină, rutină… 8:00 – mic dejun / 10:00 – antrenament / 13:00 – prânz / 16:30 – 17:00 – antrenament / 19:00 – cina / 22:30 – somn.


Ce mănânci, ce bei, mai ales când ai concursuri?

Marius Ionescu - maratonistul
credit foto: arhiva Marius Ionescu

Mereu încerc să stau cât mai departe de mâncarea grasă, tot ce este prăjit în ulei, sucuri acidulate. Nu am o dietă specială… mănânc ce îmi face bine și ce trebuie. În dieta unui alergător, proteinele și carbohidrații sunt nelipsiți, iar băuturile isotonice și de refacere la fel.

Cum ai petrecut timpul la Rio?

Până la cursă, m-am antrenat și am mai mers să-i susțin și pe alti sportivi din delegația României.

Cum a fost să faci parte din lotul României pentru Rio, ce înseamnă pentru tine?

Sunt mândru că am fost alături de cei mai buni sportivi din România, dar și de cei din întreaga lume. Dacă prima ediție a fost mai mult o experiență, acum a fost ca o reconfirmare a valorii.

Poți transmite câteva gânduri tinerelor talente din România? De ce să nu se lase de sport?

Nimic nu este ușor, dar atunci când știi că ai un talent, nu îl lăsa să se stingă. Muncește și arată de ce ești în stare. Nu renunța niciodată la visurile tale!

Pagina de Facebook a echipei SportGuru BCR Racing Team, din care face parte si maratonistul Marius Ionescu.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...